CİHAN-SEN Başkanı Haliloğlu: Bazı sendikalar baskı ve zulmün ortağı oldu

CİHAN-SEN Başkanı Haliloğlu: Bazı sendikalar baskı ve zulmün ortağı oldu

Cihan Sendikalar Konfederasyonu (CİHAN-SEN) Genel Başkanı Naci Haliloğlu, ülkede yaşanan 'cadı avında' bazı sendika konfederasyonlarının iktidara payanda olduğunu belirterek, "Maalesef yaşanan malum süreçte bazı sendikalar baskı ve zulmün ortağı olmuşlardır." dedi.

CİHAN-SEN Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölge Toplantısı, Erzurum'da gerçekleştirildi. Toplantıya katılan CİHAN-SEN Genel Başkanı Naci Haliloğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Haliloğlu, ülkede son 1,5 yılda hukukun, adaletin askıya alındığını ifade etti. Yaşanan süreçte iktidar yanlısı bazı sendikaların da büyük sorumluluğunun olduğunu belirten Haliloğlu, "Türkiye'de son 1,5 yılda kaos yaşanmakta. Adeta bazı sendika konfederasyonları kamuda çalışanları jurnallemekte. Bir takım maddi çıkar elde etme veya makam beklentisi duygusuyla kamuda çalışanlar bir takım yerlere jurnallenmekte. Maalesef yaşanan malum süreçte bazı sendikalar baskı ve zulmün ortağı olmuşlardır. İktidar sendikacılığı, hükümet sendikacılığı günümüzde bariz bir şekilde yaşanmakta. Bu sendika konfederasyonları ateşten gömlek giymişlerdir ve bu ateş kendilerini ve yöneticilerini yakacaktır." dedi.

FATİH PROJESİ İFLAS ETTİ

Eğitim'de uygulamaya sokulan FATİH Projesi'nin iflas ettiğine vurgu yapan CİHAN- SEN Genel Başkanı, "FATİH Projesi gerçekte iflas etmiştir. 10 milyar TL bütçeli proje iye formulize edilemediği, alt yapısı kurulamadığı için iflas etti. Okullarda dağıtılan tablet bilgisayarlar kullanılamamakta. Geçen yıl 9. sınıflara dağıtılan tabletler bu yılki 9.sınıflara dağıtılamadı. Dağıtılanların ise üzülerek belirtmek gerek ki kullanımı mümkün değil. Birçok ilde alt yapı yok. Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Molla Mehmet köyündeki ilköğretim okulunun tuvalet, içme suyu problemini çözemeyen bir iktidarın, eğitimde teknoloji projesi de ancak bu kadar başarısız olabilir" diye konuştu.

DERSANELER SÜRECİYLE KAOS YAŞANMAKTA

AK Parti iktidarının eğitimde 12 yılda bir arpa boyu yol kat edemediğini, bunun en bariz göstergesinin dershanelerin kapatılması olduğunu anlatan Haliloğlu, şöyle devam etti: "Eğitimde beklenen kalite yakalanamadı. Ülkede dershanelerin kapatılması süreciyle kaos yaşanmakta. Üniversiteye giriş sınavları kaldırılmadan, dershaneler kaldırıldı. Eskiden çocuğunu okutmak için ahırdaki ineğini satan gariban Anadolu köylüsü, şimdi çocuğunu okutmak için ahırını satmakta. Özel ders veren öğretmen sayısında patlama yaşanıyor. Özel bir dersin ücreti 150- 300 TL arasında değişmekte. Dershaneleri kapan Milli Eğitim Bakanlığı yine kamu dershaneciliğine soyundu. Şu anda bu konuda da bakanlık tam bir fiyasko yaşamaktadır."
CİHAN
<< Önceki Haber CİHAN-SEN Başkanı Haliloğlu: Bazı sendikalar baskı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER