Onlar da AKP'li cemaatler gibi davransaydı...
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Kasım 21 2019
Paylaş
X Post
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) resmen himaye ettiği cemaatlerin haricinde kalan cemaatleri baskı ve zulümle sindirmeye çalıştığını vurguladı.
SAMANYOLUHABER- Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) kendisine tabi olmayan cemaat ve gruplara hayat hakkı tanımadığını söyledi.
Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenleyen İslam, AKP’nin arka bahçesine dönüştüremediği birkaç cemaati sindirmek için neler yapabileceğini görmek isteyenlerin Süleymancılar ve Alparslan Kuytul cemaatinin başına gelenlere bakması gerektiğini istedi.
CİHANGİR İSLAM: YURDU TOMA ORDUSU İLE YIKTILAR
İslam, “Süleymancılar” (Süleyman Hilmi Tunahan’ın takipçileri) diye bilinen cemaatin 1979’dan beri İstanbul Kâğıthane’de hizmet veren bir öğrenci yurduna 31 Ekim’de sabahın 4’ünde Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ve plastik mermilerle baskın yapıldığına işaret etti.
“Karşınızda herhangi bir silahlı grup yok. Silahı bırakın sopa taşıyan insanlar bile değil. Vandallık gösterileri altında yurdun camları kırıldı, boşaltıldı.” diyen İslam, “kaçak yapılanma” gerekçesinin inandırıcı olmadığını kaydetti. İslam, 1979’dan beri hizmet veren yurdun bulunduğu bölgede bütün arazinin Hazine’ye ait olduğunu ve bütün yapıların başlangıçta “kaçak” olarak inşâ edildiğini aktardı.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, AKP'nin İslami cemaatleri "benden ve ötekiler" diye ikiye ayırdığını, kendisine tabi olmayanlara hayat hakkı tanımadığını söyledi.
“AKP’Lİ CEMAATLER GİBİ DAVRANSALARDI BUNLAR BAŞINA GELİR MİYDİ?”
İslam benzer
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sivil Toplumun Sesi: Özgür Medya2.Bülent Arınç: Bu toplumun seçtiği adam çıkarcılığın baş tacı3.Yapay zeka 1.600 kişilik ilişki ağını çıkardı: Epstein davasında kim kiminle bağlantılı?4.Suç örgütü lideri konsolosluk aracı ile yurtdışına kaçırılmış!5.Uyuşturucu soruşturmasıyla gündeme gelmişti: Furkan Torlak artık Adalet Bakanlığı'nda
6.Tarih bile verildi: AKP'de 'Veliaht' dönemi mi başlıyor?7.Ankara’da yeni safha: "İçişleri'nde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"8.Rusya’da dijital kuşatma: Telegram’dan sonra sıra WhatsApp’ta9.AYM'de kritik gelişme: 20 Bin TL yapılan en düşük emekli maaşı için son sözü söyleyecek!10.TEMU geri döndü! Ama şartlı!

KEMAL GÜLEN

SAFVET SENİH

HÜSEYİN ODABAŞI

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER












