Cilde gençlik iksiri; PRP


Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gonca Gökdemir, kadınların en büyük sorunlarının yaşın ilerlemesiyle oluşan cilt karışıklıkları olduğunu söyledi. Cilt gençleştirme konusunda pek çok kozmetik ürün ve çeşitli tedavi yöntemlerinin uygulandığını dile getiren Gökdemir, PRP (Trombositten Zengin Plazma) ile yaşlanma belirtileri, ciltteki lekeler sorun olmaktan çıktığını söyledi. Gökdemir, PRP ile ciltteki leke ve akne izlerinden kurtulabilir, daha parlak, sıkı ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz. Kişinin kendi kanından elde edilen plazmanın, cilde enjekte edilmesiyle yapılan PRP ile cilt daha parlak ve genç bir görünüme kavuşuyor. PRP'nin, yaşlanma ile oluşan hasarlı dokuları onararak daha genç bir görünümün elde edilmesini sağlıyor. PRP yüz, boyun, dekolte ve ellerin dış yüzüne uygulamalar yapılabilir." dedi.

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gonca Gökdemir, cilde uygulanan PRP ile ilgili bilgiler verdi. PRP'nin trombositten zenginleştirilmiş plazma tedavisinin kısaltılmış ismi olduğunu söyleyen Gökdemir, bu yöntemin, kişiden alınan küçük miktardaki kanın özel bir tüpe konularak bir dizi işlemden geçirildikten sonra elde edilen trombositten zengin plazmanın, yine aynı kişiye enjeksiyon yoluyla geri verilmesi şeklinde uygulandığını kaydetti. Gökdemir, "Trombosit denilen kan hücreleri, vücudumuzdaki hasarlı dokuların onarımı ve doğal haline dönüşmelerini sağlamak için gerekli 'büyüme faktörlerini' yapısında barındırmaktadır. Eğer dokularımızda herhangi bir hasar olursa bu kan hücreleri, hasarlı dokuya gelerek onarım sürecini başlatırlar. PRP tedavisinde ise normal şartlar altında toplanan trombositlerden daha çok miktarda hücrenin hasarlı dokuda birikmektedir ve böylece onarım süreci hızlı ve güçlü bir şekilde başlamış olur." ifadesinde bulundu.

PRP TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR

Uzman Gökdemir, PRP tedavisinin nasıl yapıldığını açıklayarak, "Tedavi için hastadan yaklaşık 10 CC kan alınır. Özel bir tüpte santrifüj edilir. Bu işlem sonucu plazma içinde normalden daha fazla miktarda trombosit birikmiş olur. Trombositten zenginleştirilmiş bu plazma, aynı kişiye enjeksiyon yoluyla verilir. Kişinin kendi kan ürünü kullanıldığı için herhangi bir alerjik reaksiyon görülmez. Uygulama 4-6 hafta arayla 3-4 seans yapılmaktadır. Cilt gençleştirme tedavisinde lazer sistemleri, peeling, dermaroller yöntemleri ile birlikte kullanılabilir." dedi.

Gökdemir, "Kişinin trombosit sayısı yetersiz olan hastalar, kanser hastaları, kan sulandırıcı ilaç alanlar, aktif enfeksiyonu olan hastalar." dedi.

Gökdemir, PRP'nin kullanıldığı alanları şu şekilde açıkladı: "Cilt gençleştirme: Yapılan çalışmalar PRP tedavisi ile ciltte yaşlanma ile azalan kollajen yapısının yenilendiğini göstermektedir. PRP, yaşlanma ile oluşan hasarlı dokuları onararak daha genç bir görünümün elde edilmesine olanak sağlar. Bu amaçla yüz, boyun, dekolte ve ellerin dış yüzüne uygulamalar yapılabilir.

Saç dökülmesi: PRP, genetik olmayan saç dökülmelerinde tek başına etkili bir tedavidir. Genetik saç dökülmelerinde ise tek başına ya da saç ekimi yöntemleriyle birlikte kullanılmaktadır.

Yara iyileşmesi: Vücutta iyileşmeyen uzun süreli yaralar, yatağa bağlı olan hastalarda görülen yatak yaraları, damar hastalığı sonucu oluşan bacak yaralarında iyileştirici etkileri bulunmaktadır." CİHAN
<< Önceki Haber Cilde gençlik iksiri; PRP Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER