Cilt sağlığı için kışın günde 2-3 litre su tüketilmeli


Kışın gelmesiyle artan soğuk hava, cilt sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Soğuklarda artan su ve nem ihtiyacının sağlanmazsa ciltte kuruluklarla birlikte başta egzama olmak üzere birçok sağlık sorunu yaşanabileceğini belirten uzmanlar, kışın cilt bakımının yanı sıra günde 2-3 litre su tüketilmesini tavsiye ediyor.

Memorial Dermatoloji Bölümü'nden Uz. Dr. Makbule Dündar, soğuk havaların cilt sağlığına etkisi hakkında bilgiler verdi. Nem oranı azalan ciltte enfeksiyon riskinin arttığını belirten Dr. Makbule Dündar, "Kış aylarının gelişi ve havanın soğumasıyla birlikte, ciltte kuruluklar ve pul pul dökülmeler görülebilir. Nem ihtiyacı artan ciltte, kuruluğa bağlık olarak kserotik egzamalar denilen kuruluk ya da kış egzamaları ortaya çıkmaktadır. Egzamanın yanı sıra kuruluktan dolayı özellikle el ve ayaklarda oluşan çatlaklardan çeşitli mikroorganizmalar cilde yerleşmektedir. Bu mikroorganizmalar çeşitli cilt enfeksiyonlarının da ortaya çıkmasına neden olmaktadır." dedi.

Bebek ve çocuklarında soğuklarda cildinin etkilendiğini söyleyen Dr. Makbule Dündar şunları dile getirdi: "Kış aylarında cilt kuruluğuna bağlı egzamaların yanı sıra diğer egzama türleri de sıklıkla görülmektedir. Bebek ve çocukluk çağının en sık görülen hastalığı olarak bilinen atopik egzama kış aylarında soğuk havaya ve kuruluğa bağlı olarak atak yapabilmektedir. Özellikle diz ve dirseklerin iç yüzleri ile yüz bölgesinde görülen egzamalı cilt bölgesinde kızarıklık, pullanma ve kaşıntı görülebilmektedir."

Cilt bakımı ve su tüketimi önemli diyen Dündar, "Kış aylarında ciltte oluşabilecek egzama ataklarından korumak için sık sık yoğun içerikli nemlendiriciler kullanmak gerekmektedir. Özellikle banyo sonrası cilt tipine uygun bir nemlendirici tüm vücuda sürülmelidir. Sabahları yüze uygulanacak nemlendirici kışın ciltte meydana gelecek kuruluk ve soğuk havaya karşı etkili olmaktadır. Nemlendirici kullanmanın yanı sıra günde mutlaka en az 2-3 litre su tüketilmelidir." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Cilt sağlığı için kışın günde 2-3 litre su tüketilmeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER