Çin Cumhurbaşkanı Xi, Mısır ziyaretinde 15 milyar dolarlık anlaşma imzaladı


Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Mısır ile enerji ve ulaştırma sektörlerinde 15 milyar dolarlık anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping resmi ziyaretler için geldiği Mısır'ın başkenti Kahire'deki El-Kubbe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü. Görüşmede bölgesel ve uluslararası konuların yanı sıra iki ülke arasındaki ilişkilerin tüm alanlarda güçlendirilmesi konularının da ele alındığı belirtildi. Ayrıca iki ülke arasında birçok alanda 15 anlaşma imzalandığı bildirildi. İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Anlaşmaların toplam değerinin ise 15 milyar doları bulduğu ifade edildi.

Xi, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında, "Elektrik, ulaşım ve altyapı sektörleri başta olmak üzere Mısır'da üretim kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz." dedi. Xi, bazı projelerle ilgili müzakerelerin halen devam ettiğini, bazılarının ise başladığını bildirdi.

Ortadoğu turu kapsamında, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad ve Kahire'de temaslarda bulunan Xi'nin son olarak yarın İran'ın başkenti Tahran'a gideceği kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Çin Cumhurbaşkanı Xi, Mısır ziyaretinde 15 milyar dolarlık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER