Çin'de 600 mahkumdan 'Gangnam Style' dansı


Çin'deki bir hapishanede düzenlenen dans yarışmasında, 6 yüz mahkum 'Gangnam Style' dansı yaptı.

Çin medyasına göre, geçen hafta ülkenin doğusundaki Jiangxi eyaletinde bulunan Yuzhang hapishanesinde düzenlenen dans yarışmasının amacının mahkumların rahatlamasını sağlamak olduğu ifade edildi.

Halkın günlüğü gazetesinin internet sitesindeki habere göre, ruh sağlığı egzersizi ve meydan dansı olarak düzenlenen etkinliğe yaklaşık 80 mahkumun ailesi de katılırken, bazı mahkumların eşleri de kocalarıyla beraber dans etti. Mahkum eşlerinden biri ise duygularını şöyle dile getirdi: "Kocamla birlikte aynı sahnede dans etmeyi hayal bile edemezdim. Umarım buradaki ortamın kıymetini bilir ve kendine bir çeki düzen verir ve bir an önce yeni bir hayata atılır."

Koreli müzisyen Psy'nin 2012'de çıkardığı ve tıklanma rekorları kıran "Gangnam Style" isimli şarkısı, Çin'deki büyük meydanlarda toplu olarak yapılan danslarda tazeliğini halen koruyor.

Hapishane müdürü Ouyang Zhanghua, mahkumların ailelerini davet etmelerinin amacının, eşleri vasıtasıyla mahkumların kendilerine çeki düzen vermelerine yardımcı olmak ve duygularının olumlu yönde değişimine katkı sağlamak olduğunu ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Çin'de 600 mahkumdan 'Gangnam Style' dansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER