Çin de , Almanya’dan 100 milyon doz korona aşısı alacak

Çin merkezli bir ilaç firmasının, ülke içinde dağıtılmak üzere Alman firması BioNTech'ten en az 100 milyon doz aşı alacağı açıklandı. BioNTech'in Çin'deki ortağı olan firma, ilk 50 milyon doz aşı için 30 Aralık'a kadar 250 milyon euro ödeme yapılacağı bilgisini verdi.

SHABER3.COM

Çin merkezli Shanghai Fosun Pharmaceutical (Fosun Pharma) ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşıdan Çin’e 100 milyon doz temin edilmesi konusunda Çinli bir ilaç şirketi ile anlaşma imzaladıklarını bildirdi.

Şirketler tarafından yapılan ortak açıklamada, Kovid-19’a karşı mRNA teknolojisine dayanan BNT162 adlı aşıdan Çin’e ilk 100 milyon doz temini için anlaşma imzalandığı belirtildi.
 
Shanghai Fosun Pharmaceutical ve BioNTech’in, mart ayında Alman BioNTech’in mRNA tabanlı “BNT162' aşısının geliştirilmesinde, klinik testlerinin yapılması ve pazarlanmasında Çin’de ortak çalışacaklarını deklare ettiklerinin hatırlatıldığı açıklamada, Çin’e ilk tedarikin BioNTech’in Almanya’daki üretim tesislerinden sağlanacağı vurgulandı.
<< Önceki Haber Çin de , Almanya’dan 100 milyon doz korona aşısı alacak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER