Çin’de konut depremi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 30 2021
Borç krizi içerisindeki Çinli gayrımekul devi Evergrande'nin ikinci ödemeyi kaçırmasının ardından yatırımcıların büyük kayıplarla karşı karşıya olduğu bildirilirken, ödemelerin aksaması piyasadaki endişeleri artırdı. Ayrıca şirketin batması halinde milyonlarca konut yatırımcısı olumsuz etkilenebilir.
Dünyanın en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri olan Çin merkezli Evergrande Grup, son zamanlarda yaşadığı mali sıkıntılar ile zor günler geçiriyor.
Nakit darboğazındaki Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group’ta iki tahvil kuponu sahibi, şirketin iç piyasadaki yükümlülüklerini yerine getirmek için çabalıyor olsa da, dün vadesi dolan tahvil faizi kuponunun son ödeme tarihini kaçırdığını ve bir hafta içinde ikinci kez offshore borçlarını ödeyemediğini belirtti.
ÖDEMELERİ YAPAMADI
Borcu 305 milyar dolar olan şirket, geçen hafta Perşembe günü 83.5 milyon dolarlık kupon ödemesininin son tarihini kaçırdıktan sonra, dün Mart 2024 vadeli 47.5 milyon dolar değerinde kupon ödemesini de yapamadı.

Konuya yakın ve konunun hassasiyeti nedeniyle kimliğini açıklamak istemeyen bazı offshore yatırımcılar, dün faiz ödemelerinin yapılmadığını ve şirket tarafından kendileriyle iletişime geçilmediğini belirtti.
VARLIK YÖNETİM ŞİRKETİNE SATMAYI PLANLIYOR
Evergrande dün Shengjing Bank Co Ltd’de sahip olduğu 9,99 milyar yuan (1,5 milyar dolar) değerinde hissesini devlete ait bir varlık yönetimi şirketine satmayı planladığını açıklamıştı.
Çin’in GSYİH’sının yüzde 2’sine eşdeğer yükümlülükleri bulunan Evergrande, mali sıkıntılarının sektör geneline yayılabileceği ve etkilerinin dünyaya yansıyabileceği endişelerini artmıştı. Ancak endişeler, Çin merkez bankasının (PBoC)internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada konut piyasasındaki krizden etkilenen tüketicileri koruma sözü vermesiyle biraz da olsa yatıştı.
MİLYONLARCA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


