Çin'den Volkswagen'e soruşturma şoku


Çin pazarına sattığı araçlarda da manipülasyon yaptığı ortaya çıkan Volkswagen'e (VW) Pekin yönetimi soruşturma açtı.

Çin Çevre Bakanlığı tarafından açılan soruşturmanın, Volkswagen'in emisyon standartları uygunluğuyla ilgili olduğu kaydedildi. Böylelikle aynı nedenle Volkswagen'e soruşturma açan ABD, Avrupa ülkeleri ile Japonya gibi ülkeler kervanına Çin de katılmış oldu.

Dünya genelinde yaklaşık 11 milyon manipülasyonlu araç sattığı ortaya çıkan Alman oto devi Volkswagen, manipülasyon için en büyük pazarı olan Çin'den özür diledi.

Volkswagen'in dizel Tiguan ve Passat modellerinde 1946 araçta emisyon değerleri ile ilgili manipülasyon yapan yazılım bulunuyor. Şirket ayrıca Çinli müşterilerinden de özür diledi ve "VW Grubu olarak sizlerin güvenini geri kazanmak için elimizden geleni yapacağız." açıklaması yaptı.

ÇİN'DE ÜRETİLEN ARAÇLARDA SORUN YOK

Bu arada Çin Çevre Bakanlığı'nın resmi açıklamasında, "Standartlara uygun olmayan 11 milyon dizel araçtan hiçbiri Çin'de üretilmedi." denildi ve bu araçlardan Çin'e yaklaşık 1900 adedin ithal edildiği belirtildi. Bakanlık ayrıca Alman şirketinin uyumlulukla ilgili raporlarını zamanında teslim etmesini de istedi.

1950 ARACINI GERİ ÇAĞIRDI

Öte yandan Volkswagen'in Çin'de emisyon sorunundan dolayı 1950 adet dizel aracı geri çağırdığı belirtildi. Açıklama Çin, Kalite, Denetim, Teftiş ve Karantina Genel İdaresi'nden (AQSIQ) geldi.

AQSIQ tarafından bugün yapılan yazılı açıklamaya göre, Alman şirketi, müşterileri için bir çare geliştirilmesi üzerinde çalışıyor ve yakında Çinli yetkililere bir çözüm sunacak.

Açıklamada, Volkswagen'ın en kısa sürede araçlarını geri çağırması, Çinli yetkilileri son gelişmelerden haberdar etmesi ve Çinli müşterilerin çıkarlarını koruması gerektiğini vurgulandı.

Yazılımı düzeltmek için Çin'deki 1950 ithal dizel aracı geri çağıracağını daha önce duyuran Volkswagen, Çin'deki iş ortakları China FAW Group Corp. ve SAIC Motor Corp. tarafından satılan hiçbir aracın etkilenmediğini bildirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Çin'den Volkswagen'e soruşturma şoku Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER