Çin'i Gökkuşağı Tayfunu vurdu: En az 9 ölü, 168 yaralı

Çin'i Gökkuşağı Tayfunu vurdu: En az 9 ölü, 168 yaralı

Çin'in güney bölgelerini etkisi altına alan ve Korecede "Gökkuşağı" anlamına gelen Mujigae Tayfunu'nda, en az 9 kişinin öldüğü, 168 kişinin yaralandığı, onlarca balıkçının kaybolduğu bildirildi.

Çin medyasına göre, Filipinler'in ardından Çin'in güney sahillerini vuran tayfunda, yaklaşık bir milyon kişi etkilendi. Yılın 16'ıncı tayfununun vurduğu Guangdong eyaletinde 6 kişinin öldüğü, 168 kişinin de yaralandığı belirtildi. Oluşan kasırga sonucu elektrik direkleri, ağaçlar ve motosikletler devrildi, arabalar ters döndü. Şiddetli rüzgar nedeniyle evlerin yerinden söküldüğü tayfunda, sokakları su bastı, nehirlerde ise taşmalar meydana geldi. Bazı bölgelerde hortumların oluşmasına neden olan tayfunda, ülke genelinde en az 9 kişi hayatını kaybetti. Resmi Xinhua ajansı tayfunda 16 kişinin de kaybolduğunu duyurdu.

Saatteki hızı 55 kilometreye varan tayfunun güneydeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'ne vardığı ifade edilirken, 12 bin 700 balıkçı teknesi ile sahil açıklarında çalışan 35 bin 400 işçinin limanlara dönmesi çağrısı yapıldı.

Xinhua'ya göre, tayfun nedeniyle Guangdong'un Fangji adasındaki bir otelde mahsur kalan 500 turisti tahliye girişimi, yüksek rüzgar nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Tayfunun etkilediği Çin'in güneyindeki turistik Hainan adasında da uçak seferleri iptal edildi.

Öte yandan Filipinler'de de Cumartesi sabahı etkili olan aynı tayfun, 2 kişinin ölümüne 30 balıkçının kaybolmasına neden olmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Çin'i Gökkuşağı Tayfunu vurdu: En az 9 ölü, 168 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER