Çin'in resmi haber ajansı AK Parti'nin terör politikasını eleştirdi


Çin medyasında Türkiye'nin terör politikasını eleştiren yazılar kervanına resmi Xinhua Haber Ajansı da katıldı. Xinhua, AK Parti hükümetinin teröre karşı tutumunu eleştirdi.

Wang Bowen ve Sun Ruijun imzalı yorumda, "Türkiye çifte standart yüzünden terörizm kurbanı oldu" başlığı kullanıldı. Yorumda, başkent Ankara'da Cumartesi günü yaşanan bombalı terör saldırısının "teröre çifte standart politikası izleyen bir ülkenin sonunda kendisini de terör saldırısının kurbanı yapacağı bir hatırlatma" olduğu belirtildi.
Yorumda, Rusya Devlet Duma Dışişleri Komitesi Başkan Yardımcısı Leonid Kalaşnikof'un, Ankara'daki saldırının Türkiye'nin Suriye krizi tutumuyla da ilgili olabileceği sözlerine yer verildi.

Yorumda ayrıca, "Aklında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'i devirmek olan Türkiye'nin, Suriye'deki muhalif ayrılıkçılara sınırlarını açtığı ve silahın da dahil olduğu yardımları teklif ettiği ve bunların da çoğunun terörist grup olan IŞİD'in elinde sonlandığı" iddia edildi.

Türkiye'nin Temmuz ayından bu yana Suriye'deki IŞİD harekatına ABD önderliğinde katılmakta olduğu ve Ankara'nın aynı zamanda da yasadışı PKK ile mücadeleye devam ettiği kaydedildi.

Yazının devamında, "Suriye sınırındaki Suruç'ta barış aktivistlerini hedef alan ve 33 kişinin öldüğü ve IŞİD'in yaptığı söylenen intihar saldırısından birkaç ay sonra Ankara'daki Türkiye tarihinin en büyük terör saldırısının gerçekleşmesi, Erdoğan'a yönelik öfkeyi yoğunlaştırdı." ifadeleri kullanıldı.

"TÜRKİYE, GÖRÜNÜŞTE IŞİD'E SALDIRIYOR GÖRÜNÜYOR"

Yorumda ayrıca, Şanghay Uluslararası Araştırmalar Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Zhu Weilie'nin, "Türkiye, çifte standartlarla terörle mücadele ediyor. Türkiye, terörle mücadele yolunda çok karmaşık bir tutum barındırıyor. IŞİD'e saldırıyor gibi görünüyor; ancak gerçekte Kürt militanların büyümesini engelliyor." sözlerine yer verildi.

Yorumda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kürtleri eleştiren sözlerine yer verildi ve Bahçeli'nin "Türkiye, AKP'nin teröre karşı sempatik ve sıcak duruşunun bedelini ödüyor" ifadesi kullanıldı.

AK PARTİ'YE UYARI

2 milyon mültecinin yaşadığı Türkiye'nin IŞİD sızmasına açık olduğuna dikkat çekilen yorumda ayrıca, gelişmekte olan Türkiye'nin ABD gibi gelişmiş ülkelere nazaran terörden daha fazla zarar göreceği vurgulandı.

Yazının sonunda ise AK Parti hükümetine bir uyarıda bulunuldu ve şöyle denildi: "Türk hükümeti, terör saldırılarına ve terörizm için tohum eken örgütlere karşı çifte standart uygulayanların en sonunda kendilerini yaralayacağını aklında tutmalıdır. Türkiye, terörle mücadelede çifte standart politikasını yeniden gözden geçirmeli ve sadece Batılı ülkeler yerine ilgili tüm ülkelerle kapsamlı işbirliğinde bulunması gerekir. CİHAN
<< Önceki Haber Çin'in resmi haber ajansı AK Parti'nin terör politikasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER