'Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'yle ilgili stratejik planınız var mı?'


MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Dışişleri Bakanlığının Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalarla ilgili kısa, orta ve uzun vadeli stratejik planı olup olmadığını sordu.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Parsak, Dışişleri Bakanlığının Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalarla ilgili kısa, orta ve uzun vadeli stratejik planı olup olmadığını sordu.

Bölgedeki olaylarla ilgili medyada yer alan haberlerin doğruluğu noktasında Dışişleri Bakanlığına ulaşan bir bilgi ve belge olup olmadığını öğrenmek isteyen Parsak, şu soruları yöneltti: "Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile Çinli mevkidaşları arasında Doğu Türkistan'da meydana gelen olaylarla ilgili herhangi bir temas kurulmuş mudur? Dışişleri Bakanlığının, konunun uluslararası kamuoyunun gündemine getirilmesi ve söz konusu insan hakları ihlallerinin sona erdirilmesi için planlanan herhangi bir çalışması var mıdır? Doğu Türkistan'da yaşayanlardan Türkiye'ye sığınma gibi talebinde bulunan kişi sayısı kaçtır? Dışişleri Bakanlığının konuyla ilgili kısa, orta ve uzun vadeli bir stratejik planı bulunmakta mıdır?" CİHAN
<< Önceki Haber 'Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'yle ilgili stratejik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER