Cinayet sanığının akli dengesinin bozuk olup olmadığı araştırılacak

Cinayet sanığının akli dengesinin bozuk olup olmadığı araştırılacak

Kayseri'de güvenlik kamerası görüntülerinden çözülen İhsan Yıldız'ın(29) öldürülmesiyle ilgili görülen davada sanık Şükrü Ç.(32), akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için hastaneye sevk edildi.

Cinayet olayı, 23 Ekim'de merkez Melikgazi ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi Toros Caddesi üzerinde meydana geldi. Özel aracı içinde ölmüş halde bulunan İhsan Yıldız'ın katil zanlısı Şükrü Ç.'ye olay yerini gören bir işyerinin güvenlik kamerası görüntülerinden ulaşıldı. Araçtan inen bir şahıs, park halindeki otomobili kontrol ettikten sonra geri gelerek araçtan silahını alarak tekrar kontrol ettiği aracın başına geliyor. Kapıyı açan şahıs, arka koltukta uyuyan Yıldız'a ateş ederek otomobille kaçıyor. Görüntülerden araç plakasını tespit eden polis, kısa sürede Şükrü Ç.'yi gözaltına aldı. Şükrü Ç., tutuklandı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılamaya devam edildi. Sanık Şükrü Ç. ve ölen İhsan Yıldız'ın babası H.Y., annesi ve eşi duruşmada hazır bulundu. 'Kasten adam öldürmek' suçundan yargılanan Şükrü Ç., olay gününü anlattı. O gün işyerinde uyuşturucu kullandığını ve psikolojik ilaçlar aldığını belirten Şükrü Ç., "Çocuklarımı okuldan almak için gittiğim sırada İhsan Yıldız'ın işyerinin önünden geçiyordum. Önceden aramızda husumet vardı. Konuşmak için işyerine girdim ve İhsan'ı sordum. Araçta uyuduğunu söyledi. Arabanın yanına giderek kapıyı açıp uyandırdım. 'Seninle konuşmak istiyorum' dedim. Bana küfretti. Ben de araçtaki tüfeği alıp ateş ettim. Daha sonra çocukları okuldan almaya gittim." dedi.

Ölen İhsan Yıldız'ın babası ve diğer yakınları sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek "Cezasını çeksin" dediler.
İddia makamı da, sanığın sebebi bilinmeyen bir nedenle kasten adam öldürmek suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Sanık avukatı Selim Baz ise sebepsiz yere cinayet işlenmeyeceğini ifade ederek, müvekkilinin akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Yargılama sonunda, mahkeme heyeti, avukat Baz'ın talebini yerinde buldu. Tutuklu sanık Şükrü Ç.'nin, cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için Erkilet Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden rapor çıkartılmasına karar verdi. Duruşma, 20 Ocak 2016 tarihine ertelendi. CİHAN
<< Önceki Haber Cinayet sanığının akli dengesinin bozuk olup olmadığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER