Çin'de asansöre binen koronavirüs hastası, 71 kişiyi enfekte etti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 14 2020
Paylaş
X Post
Çin’de yapılan bir araştırmada, asemptomatik vakaların bir toplulukta ne kadar çok kişiye hastalık bulaştırabileceği gözler önüne serildi. Buna göre, Çin’de asansöre binen koronavirüs hastası, 71 kişiye virüs bulaştırdı.
Çin’deki araştırmacılar, semptom göstermeyen koronavirüs taşıyıcısının bir asansöre binmesi sonucu 71 kişiye virüs bulaştığını düşünüyor.
BBC Türkçe’nin aktardığına göre, 19 Mart’ta, bölgedeki son vakanın kayda geçmesinden sekiz gün sonra ABD’den Çin’in Heilongjiang ilindeki evine dönen kişinin semptom göstermediği, testinin de negatif çıktığı, fakat buna rağmen kendini evinde karantinaya almak istemesi sonucu virüsün daha fazla kişiye bulaşmadığı belirtildi.
Çin Salgın Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin Yeni Ortaya Çıkan Bulaşıcı Hastalıklar adlı bilimsel dergisinde yer alan makaleye göre virüsü taşıyan kadın, evine giderken kullandığı asansöre tek başına bindi.Ondan bir süre sonra da alt komşusu aynı asansör kullandı. Komşuyu evinde ziyaret eden annesi ve erkek arkadaşı 29 Mart’ta bir partiye katıldı. 2 Nisan’da, o partiye katılmış biri felç geçirerek hastaneye kaldırıldı. Koronavirüs testi yapılmamış bu kişiye 6 Nisan’a kadar iki oğlu baktı. O tarihte başka bir hastaneye gönderildiler.
İLK HASTANEDE 28, İKİNCİ HASTANEDE 20 KİŞİYE VİRÜS BULAŞTIRDILAR
Sonradan koronavirüs testi yapılması ve sonucun pozitif çıkmasının ardından yapılan geriye dönük incelemede baba ve iki çocuğunun ilk hastanede 28, ikinci hastanede de 20 kişiye virüs bulaştırdığı anlaşıldı.
Makaleyi yazan araştırmacılar, “Bulgularımız, asemptomatik bir SARS-Cov-2 vakasının bir toplulukta ne kadar çok kişiye hastalık bulaştırabileceğini gösteriyor” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Balıkesir, İstanbul ve Bilecik'te Orman Yangınları: Tahliyeler ve Yol Kapanmaları Yaşandı2.İzmir Belediye Başkanı Tugay, AKP İddialarını Reddederek "Bazı Şeylerin Oturmasını Bekliyorum" Dedi3.Enerji Yönetimi, Milyonlarca Konut Abonesinin Elektrik Sübvansiyon Sınırını Ekim Ayında Açıklayacak4.Milli Savunma Bakanlığı, Çerçeve Yasaya Yönelik Çalışmaları Başlattı5.Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Savaşı Rusya Topraklarına Taşıma Stratejisini Duyurdu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Balıkesir, İstanbul ve Bilecik'te Orman Yangınları...

İzmir Belediye Başkanı Tugay, AKP İddialarını Redd...

Enerji Yönetimi, Milyonlarca Konut Abonesinin Elek...

Milli Savunma Bakanlığı, Çerçeve Yasaya Yönelik Ça...

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Savaşı Rusya Top...







