Çinli elektronik markaları Rusya’daki üretim tesislerini kapatıyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 3 2024
Çinli elektronik markaları TCL ve Xiaomi, Rusya’daki üretim tesislerini kapatma kararı aldı.
SAMANYOLUHABER.COM MOSKOVA
Kommersant gazetesinin haberine göre, Çinli elektronik markaların bu kararı, yaptırım riskleri ve lojistik sorunlar nedeniyle alındığı açıklandı. Özellikle, TCL’nin Rusya’daki fason üreticileri Kvant ve STI Group’a bileşen tedarik etmeyi reddetmesi dikkat çekti.
Piyasa uzmanlarına göre bu durum, Rusya’nın televizyon pazarında üretim ve tedarik sıkıntılarına yol açabilir.
Kommersant’ın kaynaklarına göre, TCL’nin Çin merkezli yönetimi, ABD ve AB’den gelen ikincil yaptırım tehditleri nedeniyle bu adımı attı. TCL, artık Rusya’nın Voronezh şehrindeki Kvant fabrikasında üretilmeyecek.
Aynı şekilde, Xiaomi de 2022 yılında Rusya’ya bileşen tedarikini durdurmuştu, bu yüzden Xiaomi televizyonlarının Voronezh’deki üretimi tamamen sona erdi.
Bu gelişmelerin ardından, TCL ve Xiaomi gibi markaların üretim süreçlerini Kazakistan’a kaydırmaları bekleniyor. Kazakistan’da üretim maliyetlerinin %10-20 oranında artabileceği öngörülüyor. Ancak, bu değişikliklerin lojistik zorluklar ve maliyet artışları gibi etkileri olabilir.
Uzmanlar, Rus fabrikalarının Kasım ayına kadar yeterli bileşen stoğuna sahip olacağını ve bazı şirketlerin üretimi dondurmayı düşünebileceğini belirtiyor. Bu durum, cihaz sıkıntısına yol açabileceği konusunda uyarılar yapıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru2.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!3.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor4.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!5.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
6.Türkiye, Çin'e vizeyi kaldırdı!7.Sadettin Saran karar verdi Fenerbahçe seçime gidiyor8.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor9.Türkiye yeni yıla yağmurla başladı! Benzin, motorin, sigara ve alkole özel zam!10.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







