Çinli kız kardeşler Roma ve Bizans eserlerini araştırıyor


Pekin Üniversitesi'nde tarih bölümünde yüksek lisans yapan ve arkeoloji okuyan Çinli kız kardeşler, 3 ülkede Roma ve Bizans dönemi eserlerini araştırıyor.

Pekin Üniversitesi'nde tarih bölümünde yüksek lisans yapan Jin Zuo Yi ile arkeoloji bölümü 3. sınıfında okuyan kardeşi Jen Zuo Yi, üniversiteye sundukları ve kabul edilen 'Dünyada ayakta kalan Roma, Bizans eserleri ve günümüze yansıyan izleri' projesi kapsamında İtalya, Yunanistan ve Türkiye'de Roma ve Bizans dönemi tarihi eserlerini yerinde ziyaret ederek bilgi alıyor.

Çinli kız kardeşler, projenin ilk ayağı olan Türkiye'de Antalya'nında içinde olduğu 7 ilde 14 antik kent, tarihi ören yeri ve 9 müzede Anadolu'da ayakta kalan Roma ve Bizans dönemleri hakkında bilgi sahibi olacak.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Side Antik Kent'te Side Antik Tiyatro, Apollon Tapınağı, Tüke Tapınağı, Dokuz Çeşmeler, Bizans Hastanesi, Aspendos Antik Tiyatro, Roma dükkanları, Roma Hamamı ve Seleukeia Antik Tiyatro'da Roma ve Bizans eserleri üzerine araştırma yapan Çinli Zuo Yi kardeşler, Antalya'dan sonra Burdur, Isparta, Denizli, İzmir ve İstanbul'da yapacaklarını vurguladı.

Pekin Üniversitesi arkeoloji bölümü 3 sınıfta okuyan Jen Zuo Yi, ablasıyla birlikte üniversiteye sundukları Roma ve Bizans eserlerini tanımaya yönelik sundukları projenin kabul edilmesi üzerine çalışma için 10 gün önce Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Antalya bölgesinde tarihi ören yerlerinde çok Roma ve Bizans dönemi eseriyle karşıladıklarını anlatan Zuo Yi, "Projemizi üç ülkede yürüteceğiz. Türkiye'den sonra İtalya'ya ardından da Yunanistan'a gideceğiz. Ablamla birlikte tarihi ören yerlerinde yaptığımız çalışmalarla Roma ve Bizans dönemi eserleriyle üniversitede sunum yapacağız. Dünyada ayakta kalan Roma ve Bizans eserleri hakkında üniversitemize kalıcı bilgi sunacağız. " diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Çinli kız kardeşler Roma ve Bizans eserlerini araştırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER