Cinnet-i Tercih 250. oyununu sahneledi

Cinnet-i Tercih 250. oyununu sahneledi

Geçtiğimiz yılın En İyi Gençlik Tiyatrosu ödülünün sahibi Cinnet-i Tercih, 250. oyununu sanatseverlerle buluşturdu. 5 yılı aşkın süredir Türkiye genelinde 55 farklı kentte sahnelenen oyun, gençlerin korkulu rüyası olan sınav ve tercih stresini mizahi bir dille anlatıyor.

Fatih Üniversitesi Sanat Tiyatrosu tarafından 6 yıl önce sanatseverlerle buluşan Cinnet-i Tercih, bugüne kadar 250 defa izleyiciyle buluştu. Bu sezon Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteğini alan oyun, 16 Kasım 2015 tarihinde Kozyatağı Kültür Merkezi'nde düzenlenen XV. Direklerarası Seyirci Topluluğu Tiyatro Ödülleri'nde yılın 'En İyi Gençlik Tiyatrosu Ödülü'ne layık görülmüştü.

Oyunun yazarı ve yönetmeni Alper Aykut Yayla, Cinnet-i Tercih'i bugüne dek Türkiye'nin 55 farklı ilinde ve Avrupa'da sanatseverlerle buluşturduklarını belirterek, "Gençler arasında fenomen haline gelen Cinnet-i Tercih'in bu yıl 6. sezonu. Gençlerin sorunlarına mizahi bir dille yaklaşmamız ve izleyiciyi de içerisine alan interaktif bir tiyatro gösterisi olması oyunumuzun tutulmasındaki en büyük etken. Şimdiye kadar 100.000'den fazla öğrenciye ulaşan oyunumuz, bir öğrencinin yaşayabileceği olayların en komik ve en trajik halini popüler kültürün de desteğiyle sahneye aktarıyor. Altı yıl önce çıktığımız bu yolda hiç yılmadan ve yorulmadan devam ettik. Kültür Bakanlığı da oyunumuza destek oldu. Geçen hafta oyunumuzun 250. seansını salondaki 250. koltukta oturan seyircimize sürpriz hediye vererek sahnede kutladık. Seyircilerimiz bizi çok sevdi ve gittiğimiz her yerde bizi yalnız bırakmadı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyanın önemine de değinen Yayla, "Oyunumuz başlamadan önce seyirciler #cinnetitercih etiketiyle sosyal medya hesaplarımızdan çektikleri fotoğrafları, oyunla alakalı yorumları ve eleştirileri bizlerle paylaşıyorlar. Bu da bizim için sürekli seyircinin nabzını tuttuğumuz bir mecra oluyor. Hangi espri ne kadar tutmuş? En çok sevilen sahnelerimiz? Bunları seyirciden öğreniyoruz. Böylece oyunumuzu sürekli güncel tutma imkânına sahip oluyoruz. Zaten oyunumuzun bu denli canlı kalması da sürekli güncelleniyor olması." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Vakıf Üniversitesine bağlı ilk ve tek profesyonel tiyatrosu Fatih Sanat Tiyatrosu, Cinnet-i Tercih oyunuyla YGS sınavları öncesi öğrencilere moral vermeye devam ederken portföyünde bulunan diğer oyunları da sahnelemeye devam ediyor. Ekibin Çanakkale Zaferi'nde Anadolu kadınının katkısının dört farklı kadın karakterin üzerinden anlatıldığı Çanakkale'de Al Yazmalılar oyunu, iki üniversite öğrencisini zaman içersinde geçen macerasının hikâye edildiği Gül Devri-Ev ve bir uzman eşliğinde kısa oyunlardan oluşan eğitsel tiyatro gösterisi Bir Yudum Tiyatro oyunları çeşitli sahnelerde tiyatro severlerle buluşuyor. Fatih Sanat Tiyatrosu ve sahneledikleri oyunlarla ile geniş bilgi edinmek isteyenler ise ekibin > web sitesini ziyaret edebilir.


CİHAN
<< Önceki Haber Cinnet-i Tercih 250. oyununu sahneledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER