Cinnet-i Tercih'e en iyi gençlik tiyatrosu ödülü


Fatih Üniversitesi Sanat Tiyatrosu tarafından bugüne kadar 243 kez sahnelenen Cinnet-i Tercih oyununa, Direklerarası Seyirci Topluluğu tarafından en iyi gençlik tiyatrosu ödülü verildi.

Üniversiteye hazırlık sürecinde bir öğrencinin yaşayabileceği komik olayların trajedisini anlatan Cinnet-i Tercih oyunu ödüllendirildi. Ali karakterinin üniversiteye hazırlanırken başından geçenleri mizahi bir dille anlatan tiyatro oyunu, bugüne kadar Türkiye genelinde 243 kez sahnelendi ve izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Tiyatro eseri, tamamını gönüllü üyelerin oluşturduğu Direklerarası Seyircileri Seçici Kurulu'nun oylarıyla 2014-2015 sezonunun en İyi gençlik tiyatrosu ödülüyle taçlandı.

'5 YIL BOYUNCA YILMADIK YORULMADIK'

Kozyatağı Kültür Merkezi'nde düzenlenen XV. Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri ödül töreninde sahneye çıkan oyunun yazarı ve yönetmeni Alper Aykut Yayla, ödülü eşi ve ailesi başta olmak üzere ekip arkadaşlarına ve izleyenlere ithaf etti. Yayla, "5 yıl önce çıktığımız bu yolda hiç yılmadan ve yorulmadan devam ettik. 250'ye yakın oyun oynadık. Kültür Bakanlığı da oyunumuza destek oldu. Seyircilerimiz bizi çok sevdi ve gittiğimiz her yerde yalnız bırakmadı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Cinnet-i Tercih'e en iyi gençlik tiyatrosu ödülü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER