Cinnet-i Tercih oyunu 250 defa sahnelendi

Cinnet-i Tercih oyunu 250 defa sahnelendi

Tiyatro oyunu Cinnet-i Tercih, 250 defa sahnelendi. Oyun, gençlerin sınav ve tercih stresini mizahi bir dille anlatıyor.

Fatih Üniversitesi Sanat Tiyatrosu'nun 2010'da halk ile buluşturduğu Cinnet-i Tercih, XV. Direklerarası Seyirci Topluluğu Tiyatro Ödülleri'nde 2015'in 'En İyi Gençlik Tiyatrosu' unvanını elde etti.

Oyun, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da teşviğini aldı. Yazar ve yönetmeni Alper Aykut Yayla, Cinnet-i Tercih'i Türkiye'nin 55 ilinde ve Avrupa'da tiyatro tutkunları ile buluşturduklarını belirterek, "Fenomen haline gelen Cinnet-i Tercih'in 6. senesi. Gençlerin sorunlarına mizahi bir dille eğilmemiz ve halkı içine alan interaktif bir yanı olması oyunumuzun tutulmasında en büyük etken. Toplamda 100 bini aşkın gence hitap eden oyunumuz, bir öğrencinin yaşayabileceği olayların en komik ve en trajik halini popüler kültürün de katkısı ile sahneye getiriyor. 6 sene evvel çıktığımız bu yolda hiç yılmadan ve yorulmadan devam ettik. Kültür Bakanlığı da oyunumuzun ardında. Geçen hafta oyunumuzun 250. seansını salonda 250. koltukta oturan konuğumuza sürpriz hediye vererek sahnede kutladık. Seyircilerimiz bizi çok sevdi ve gittiğimiz her yerde bizi yalnız bırakmadı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Sosyal Medyanın önemine de değinen Yayla, "Oyunumuz başlamadan evvel seyirciler #cinnetitercih etiketiyle sosyal medya hesaplarımızdan çektikleri fotoğrafları, oyunla alakalı yorumları ve eleştirileri bizlerle paylaşıyorlar. Bu da bizim için sürekli seyircinin nabzını tuttuğumuz bir mecra oluyor. Hangi espri ne kadar tutmuş? En çok sevilen sahnelerimiz? Bunları seyirciden öğreniyoruz. Böylece oyunumuzu sürekli güncel tutma imkânına sahip oluyoruz. Zaten oyunumuzun bu denli canlı kalması da sürekli güncelleniyor olması." ifadelerini kullandı.

Fatih Sanat Tiyatrosu, Cinnet-i Tercih oyunuyla YGS sınavları öncesi öğrencilere moral verirken, portföyünde bulunan diğer oyunları da sahnelemeye devam ediyor. Ekibin Çanakkale Zaferi'nde Anadolu kadınının katkısının dört farklı kadın karakterin üzerinden anlatıldığı Çanakkale'de Al Yazmalılar oyunu, iki üniversite öğrencisini zaman içersinde geçen macerasının hikâye edildiği Gül Devri-Ev ve bir uzman eşliğinde kısa oyunlardan oluşan eğitsel tiyatro gösterisi Bir Yudum Tiyatro oyunları çeşitli sahnelerde tiyatro severlerle buluşuyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Cinnet-i Tercih oyunu 250 defa sahnelendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER