Çipras, İran Dışişleri Bakanı Zarif'i kabul etti

Çipras, İran Dışişleri Bakanı Zarif'i kabul etti

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'i kabul etti.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da resmi temaslarda bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve berberindeki heyet, Başbakan Aleksis Çipras ve Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ile ayrı ayrı görüştü.

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ile İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif görüşmesinin ardından ise ortak basın toplantısı düzenlendi.

Yunanistan ile dost İran'ın 3 bin yıllık bir tarih bağının bulunduğunu söyleyen Nikos Kotzias, Zarif ile ambargo dışı kalan konularda işbirliğini geliştirmeyi ele aldıklarını söyledi. Siyasi ve kültürel ilişkileri geliştirmek istediklerini belirten Yunan Bakan, enerji ve ekonomi alanlarına ağırlık verdiklerini belirtti. Bir kaç gün önce Atina ile Tahran arasında doğrudan uçuş anlaşmasını imzaladığını da hatırlatan Kotzias, bunun ticaret ve turizmin gelişmesine katkı yapmasını diledi.

İran Bakanı Cevad Zarif de bin yıllık geçmişe dayanan dostluk sebebiyle Yunanistan'da kendisini evinde gibi hissettiğini söyledi. Yunanistan ile tarihi ilişkilerinin devamlı zenginleştiğini belirten Zarif, bunun hükümetler ve cumhurbaşkanları düzeyinde daha da geliştirilebileceğini kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Çipras, İran Dışişleri Bakanı Zarif'i kabul etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER