Çipras: Kolay çözümler yok, adil çözümler var


Başbakan Aleksis Çipras, bugün parti liderleri ile yapılacak toplantıda hükümetin girişimlerini anlatacağını söyledi. Parti liderlerinden kendi önerilerini dinleyeceğini belirten Çipras, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Referandumdan 'hayır' sonucu çıkması üzerine bir açıklama yapan Başbakan Çipras, "Şu anda ülkenin her zamankinden daha çok birlik ve barberliğe ihtiyacı var. Yunan halkı, Avrupa'da diyalog sorusunu değiştirdi. 'Euro'nun içinde mi dışında mı?' sorusu artık tamamen ortadan kalkmalı. Halk hangi Avrupa'yı istediği cevabını verdi. Halk dayanışma içerisinde bir Avrupa cevabını verdi. Avrupa'da tek yönlü kemer sıkma ve memorandumlar olamaz" diye konuştu.

Önceliklerinin ekonomik istikrarın sağlanması ve bankaların yeniden açılması olduğunu kaydeden Çipras, "Avrupa Merkez Bankası meseleye tam anlamıyla vakıf oldu. Müzakerelere toplumsal adalet ve yükü ekonomik anlamda zayıf olanlardan güçlü olanlara taşıma kriteri çerçevesinde devam etmeye hazırız" dedi.

Bu defa masada sürdürülebilir borç konusunun da bulunduğunu vurgulayan Çipras, IMF raporuna atıf yaptı. "Kolay çözümler yok. Ancak adil çözümler var. Yeter ki iki taraf da istesin" diyen Yunan Başbakan, 'hayır' oyu verenlerin tercihini değerli bulduğunu söyledi. Çipras, "Ne tercihte bulunduğunuzdan bağımsız, artık bundan sonra biriz. Sorumluluğumuz krizi atlatmak ve Yunanistan'ı yükseğe kaldırmaktır" şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Çipras: Kolay çözümler yok, adil çözümler var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER