Çipras, Netanyahu ve Anastasiadis üçlü zirvede bir araya geldi


Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan liderleri Güney Lefkoşa'da üçlü zirve gerçekleştiriliyor. Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in ev sahipliğinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Binyamin Netanyahu bugün bir araya geldi. Zirvede üç ülke işbirliğinde Lefkoşa Bildirisi imzalanacak.

Üç ülke liderinin, enerji, ulaşım, turizm, su kaynakları ve genel olarak ekonomi sektörünü konuşmaları bekleniyor. Ayrıca, üzerinde fikir birliğine varılacak bazı ortak eylemlerin, teşvik edilmesini üstlenecek özel bir komisyon kurulması bekleniyor. Görüşmenin üç ülke lideri açısından ilk kez, zirve toplantısı düzeyinde bir görüşme olması açısından önem taşıyor.

Sabah saatlerinde ilk olarak Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Rum Başkanlık Sarayı'na geldi. Anastasiadis tarafından resmi törenle karşılanan Çipras, saray avlusunda bulunan III. Makarios heykeline çelenk koydu. Anastasiadis ve Aleksis Çipras, önce baş başa görüştü. Daha sonra da Rum ve Yunan heyetlerle heyetler arası görüşmeye geçildi.

Çipras'ın ardından geniş güvenlik önlemleri altında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saraya geldi. Netanyahu ve heyeti için Saray'da resmi karşılama töreni düzenlenirken iki lider baş başa görüştü. Netanyahu'ya kalabalık bir heyet eşlik ediyor.

Yapılan görüşmenin ardından Lefkoşa Bildirisi'nin onaylanması beklenen üçlü zirveye geçildi.

RUM LİDERDEN SİSİ'YE TELEFON

Bu arada Anastasiadis'in dün gece, Kıbrıs-Yunanistan-İsrail üçlü görüşmesi çerçevesinde, Mısır'daki mevkidaşı Abdülfettah el-Sisi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği de öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Çipras, Netanyahu ve Anastasiadis üçlü zirvede bir araya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER