Ciro rekoru kıran Sunexpress, Türkiye'nin 50 büyük şirketi arasına girdi


ANTALYA (CİHAN)- Havayolu şirketi Sunexpress'in Genel Müdürü Paul Schwaiger, 2014'te 25 yıllık tarihlerinin ciro rekorunun kırarak 1,25 milyar Euro gelir elde etiklerini ve Türkiye'nin en büyük 50 şirketi arasına girdiklerini açıkladı.

Türk Hava Yolları ile Alman Lufthansa'nın ortak kuruluşu Sunexpress 25 yılı geride bıraktı. Şirketin 2014 performansıyla ilgili Antalya'daki merkez binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Sunexpress Genel Müdürü Paul Schwaiger ile yardımcıları Faruk Çizmecioğlu ve Server Aydın katıldı. Paul Schwaiger, 2014'te tarihi bir başarıya imza atarak ciro rekoru kırdıklarını açıkladı. 2013'e göre yüzde 15 büyüyerek 1 milyar 25 milyon Euro ciro elde ettiklerini belirten Schwaiger, geçen yıl taşıdıkları yolcu sayısının ise 7,3 milyon kişiye yükseldiğini ve doluluk oranlarının yüzde 85 olarak gerçekleştiğini söyledi. 2014'te elde ettikleri gelirle Türkiye'nin en büyük 50 şirketi arasına girdiklerini kaydeden Schwaiger, "2104 çok özel bir yıl oldu. 25 yıllık tarihimizde ilk defa 1 milyar Euro üzeri gelir elde ettik. Bu çok büyük bir miktar. Ben bile bunu tahayyül edemezdim." dedi.

Paul Schwaiger , 2015 hedeflerinin ise 1,1 milyar Euro ciro, 8 milyondan fazla yolcu olduğunu, 2017'de ise 10 milyon yolcuya ulaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

'PETROLDEKİ DÜŞÜŞ FİYATLARA HEMEN YANSIMAZ'

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplayan Paul Schwaiger, petrol fiyatlarındaki tarihi düşüşle ilgili bir soruya, "Petrol fiyatlarında çok büyük düşüş var ama bu havayollarındaki maliyetlerin de düştüğü anlamına gelmiyor. Hemen bir yansıma olmasını bekleyemeyiz. Petrol fiyatları bu şekilde devam ederse bilet fiyatlarının da düşmesini bekleyebiliriz ama bu hemen olmaz." cevabını verdi.

BU YIL 16 YENİ NOKTAYA UÇACAK

Dış hatlarda 5,1 milyon, iç hatlarda 2,2 milyon yolcu taşıyan Sunexpres 2015 yaz sezonunda Antalya ve İzmir'den Avrupa'da toplam 16 yeni noktaya daha uçacak. Antalya'dan toplam 48, İzmir'den ise 36 noktaya uçuş gerçekleştirilecek.

Paul Schwaiger'in verdiği bilgiye göre Sunexpress geride bıraktığı 25 yılda 748 milyon 584 bin kilometre uçtu, 63 milyon yolcu ile 1,2 milyon ton bagaj taşıdı. Kaç ettikleri yolun 5 kez güneşe gidip gelmeye eş değer olduğunu belirten Schwaiger, taşıdıkları yolcu sayısının ise Antalya nüfusunun 30 katı olduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Ciro rekoru kıran Sunexpress, Türkiye'nin 50 büyük şirketi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER