Cizre'de vatandaşlar, kandilde de camiye gidemedi


Nuh peygamberin şehri olarak bilinen ve tarihi Kırmızı medrese de birçok alimi yetiştiren Cizre'de, silah sesleri yükseliyor. Sokağa çıkma yasağının hala devam ettiği ilçede yaşanan çatışmalardan dolayı binlerce insan Mevlit Kandili'nde de camilere gidemedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı 9. güne girdi. Yaşanan çatışmalardan dolayı vatandaşlar camilerde namaz kılamazken, Mevlit Kandili gecesinde bile silah ve patlama sesleri kesilmiyor. Cizre'de uygulanan sokağa çıkma yasağından dolayı vatandaşlar ibadetlerini yerine getiremiyor. Cuma namazının sadece çatışmaların yaşanmadığı Dicle Mahallesi'nde kılabilen vatandaşlar, Mevlit gecesi dolayısı ile yine bu mahallede bulunan camilerde ibadet etmeyi düşünüyorlardı. Ancak akşam saatlerinde bir anda mahallede silah sesleri yükseldi. Sokak başından hastane camisinin olduğu sokağa doğru biber gazı atan güvenlik güçleri vatandaşların korkup evine girmelerine sebep oldu. Olaydan sonra bir daha evden çıkamayan vatandaşlar, geceyi evlerinde geçirdi.

İlçede çatışmalar devam ederken, 2 bakkal ve 2 fırınında açık bırakıldığı Dicle Mahallesi'nde yaşanan olaydan dolayı kapatıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Cizre'de vatandaşlar, kandilde de camiye gidemedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER