Cizre'de yasak kalktı, tehlike devam ediyor


Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün itibari ile gündüzleri kaldırıldı. Çevre köy ve ilçelere taşınmak zorunda kalan Cizreliler evlerine dönerken, oturacak evleri kalmadığını görünler gözyaşlarına hakim olamadı. Mahallelerde bulunan patlamamış ve imha edilmemiş patlayıcılar ise tehlike saçıyor. Zaman zaman Cudi Mahallesi'nde patlamalar olurken 1 çocuk ve bir kadın bu patlamalar sonucu yaralandı.

Cizre'de başlatılan terör operasyonu sona erdi. Bugün itibariyle gündüzleri sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Operasyonların 2 aydan fazla sürdüğü ilçenin Sur, Nur, Cudi ve Yafes mahallelerinde bulunan binalar çatışmalarda kullanılamaz hale gelirken çoğu aile dışarda kaldı. Oturacak evi kalmayan vatandaşların geri dönüp dönmeyeceği bilinmiyor.

İlçede yasağın kaldırılmasıyla birlikte Cizre girişinde yoğun araç kuyruğu oluştu. Çevre köy ve ilçelerden evine bakmaya gelen Cizreliler, saatlerce ilçe girişinde beklemek zorunda kaldı. 2 yerden güvenlik noktası oluşturularak yapılan aramalardan sonra vatandaşların şehre girişine izin verildi.

CUDİ MAHALLESİ'NDE BOMBALAR PATLAMAYA DEVAM EDİYOR

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, yaptığı açıklamada, Cizre'nin tamamen güvenli hale getirildiğini söyledi. Ancak ilçenin Cudi Mahallesi'nde patlamalar yaşanmaya devam ediyor. Daha önceden yere döşenmiş patlayıcılar ve patlamamış top mermileri tehlike saçıyor. Bugün, henüz belirlenemeyen bir sebeple Cudi Mahallesi'nde patlama meydana geldi. Patlama sonucu 1 kadın ile 1 çocuğun yaralandığı öğrenildi. Bu esnada aynı mahallede bir aile ile röportaj yapan Cihan muhabiri patlamayı kaydetti. Büyük korkuya neden olan patlamanın şarapnel parçası yanlarına kadar geldi. Aynı saatlerde mahalleden bir evin dolabında Sahip Edin'e ait olduğu belirtilen bir cenaze çıkarıldı. Bostancı Sokak 23 numaralı binanın enkazında patlamamış bir top mermisi bulunurken, zırhlı araçlardan, her türlü patlayıcı madde bulunduğunda polise haber verilmesi yönünde anons yapıldı.


CİHAN
<< Önceki Haber Cizre'de yasak kalktı, tehlike devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER