Cizre'deki güvenlik zaafının görüntüleri ortaya çıktı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 27 2016
Cizre'deki Çevik Kuvvet Müdürlüğü binasına patlayıcı yüklü kamyonla yapılan ve 11 polisin şehit olduğu saldırının görüntüsü önemli bir güvenlik zaafını gözler önüne seriyor.
El Cezire'de yayınlanan video habere göre patlayıcı yüklü kamyon, emniyet binasının bahçesine kadar hiç bir noktada durdurulmadan, hiç bir engelle karşılaşmadan ilerliyor, avluya girince de havaya uçuruluyor
PKK tarafından, Cuma sabahı patlayıcı yüklü hafriyat kamyonuyla Cizre Çevik Kuvvet Müdürlüğü binasına intihar saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, 11 polis şehit olmuş, 75'i polis 78 kişi de yaralanmıştı. Çevik Kuvvet binası ile çevredeki binalarda büyük hasar meydana gelmişti.
Saldırıdan sonra ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüsüne göre, patlayıcı yüklü kamyon, Cizre tarafından Şırnak istikametine doğru ilerlerken, Çevik Kuvvet Müdürlüğü binasına giriyor. Çevik Kuvvet Müdürlüğü binasının bahçesinde kısa bir süre de ilerliyor ve burada patlatılıyor. El Cezire, saldırıyı gerçekleştiren PKK'nın propagandasına alet olmamak adına patlama anını yayınlamadı.
Peki, bu kamyon Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nün bahçesine kadar nasıl giriyor?
Nöbet değişimi
Cizre’de ve Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nün bulunduğu Şırnak çıkışı civarındaki Konak Mahallesi’nde yaşayan kaynakların Al Jazeera'ya anlattığına göre, saldırı için o saatin seçilmesi tesadüf değil. Sabah nöbet değişiminin yapıldığı ve araçların giriş-çıkışlarının yoğunlaştığı saatlerde yapılan saldırı kamyonun bahçeye kolayca sokulabilmesi üzerine planlanmış. Aynı kaynaklar bu durumu şöyle anlatıyor:
“Cizre’den Şırnak’a doğru gittiğinizde polis noktasından geçerken arama yapılmaz. Ancak Cizre’ye girişte arama yapılır. Arama yapılan nokta iyi korunur ve sürekli polisler vardır. Diğer tarafta ise arama olmadığından polisler yoktur. Çevik kuvvetin beton koruma duvarlarının arkasında giriş kapısı vardır. Sabah erkenden vardiya değişimi yapılır. Bu sırada araç giriş çıkışı yoğun olduğundan kapı ve bariyerler açık tutulur, yoğunluk azalıncaya kadar. Saldırı işte o an gözetilerek yapılmış. Beton ba
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







