1 günde 2 kahreden haber: 3 şehit

Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 polis memuru ile 1 asker şehit oldu, 2 asker ile 1 polis yaralandı. Bir asker tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu.

1 günde 2 kahreden haber: 3 şehit

Şırnak'ın 14 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre İlçesi'nde güvenlik güçlerinin hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lılar etkisiz hale getirmek için operasyonları sürüyor. Sur Mahallesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında bugün çıkan çatışmada 1 özel harekat polis memuru ile 1 jandarma özel harekatta görevli asker olmak üzere 2 güvenlik görevlisi şehit oldu. Çatışmada, 2 asker ile 1 polis memuru da yaralandı. Yaralı güvenlik görevlileri Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İlçede güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çatışmalar yer yer sürüyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan bir asker tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan TSK şu ifadeleri kullandı: "01 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanan ve tedavisine GATA'da devam edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 09 Şubat 2016 tarihinde saat 12.50’de şehit olmuştur.
Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."


SİVAS'TAKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ
Şırnak’ın Cizre ilçesinde süren terör operasyonları sırasında Özel Harekât Polisi Osman Yurt’un, PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olduğu haberi baba ocağı Sivas’a ulaştı.



Ordu Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bulunan 44 yaşındaki Osman Yurt, geçici görevle gittiği Cizre’de yapılan terör operasyonları sırasında bölücü terör örgütü mensuplarının uzun namlulu silah ve el bombaları ile saldırması sonucu ağır yaralandı. Kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Osman Yurt'un babası İsa, annesi Hira ve eşi Rabia Yurt’un Ordu’da olduğu bildirildi.

Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, akşam saatlerinde şehidin baba evine gelerek akrabalarına taziye ziyaretinde bulundu. Baba evine Türk bayrağı asılırken Ordu’da bulunan ailesinin de Sivas’a gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Yurt’un yarın ikindi namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Polis Şehitliğine defnedileceği belirtildi. 

'BİR AYDA SİVAS 7 ŞEHİT VERDİ'

Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, hükümeti terörle mücadele anlamında daha ciddi ve kararlı adım atması gerektiğini söyledi. Hızal, Sivas’ın son bir ayda 7. toplamda 288. şehidini verdiğini belirterek, “Bunun 300 olmayacağını kim garanti edebilir. Onun için hükümetin 10 maddelik planı deniyor, yapılsın ama önce tedbirlerin alması gerekir. Misliyle gerekli müdahalenin yapılması lazım” diye konuştu. 

<< Önceki Haber 1 günde 2 kahreden haber: 3 şehit Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER