Hastaların ölüm sebebini yazmıyorlar
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 26 2020
Paylaş
X Post
Babasının koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini ileri süren B.Y., ölüm raporunda “solunum yetmezliği” yazıldığını ancak kendisinin çabaları sonrasında ölüm nedenine “Covid-19 şüphelisi” yazdırabildiğini söyledi.
Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde ölüm raporlarında virüs yerine bulaşıcı hastalık, solunum yetmezliği ve bilinmeyen hastalık sebebiyle öldü ibareleri yazıldığı iddiaları resmi verileri sorgulatıyor. Babasını koronavirüs nedeniyle kaybettiğini ileri süren B.Y., ölüm raporuna “solunum yetmezliği” yazıldığını kaydetti.
Mezopotamya'ya konuşan ve güvenliği nedeniyle ismini saklı tuttuğumuz B.Y., şunları söyledi:
“Babamın 20 günlük soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonu vardı. Ben ambulansı aradım, bana ‘ateşi var mı’ diye sordular. Ben de yok deyince ‘o zaman kovid-19 değil’ deyip kapattılar. Aile sağlık merkezine götürdüm ama 65 yaş üstü olduğu için hiç bakmadılar. Ben kızınca uzaktan ateşini ölçüp ‘Kovid-19 değil’, deyip eve gönderdiler. Bu yaşanılanlardan 4-5 gün sonra 28 Mart’ta babamda nefes darlığı başladı. Ambulansı aradım, ateşi olmamasına rağmen ‘ateşi var’ dedim. Hemen bir ambulans gelip babamı evden aldı. Ancak babam bir gün sonrasında vefat etti. Babamı hastaneye götürdükleri gibi entübe makinesine bağlamışlar. Babam solunum yolu yetmezliğinden vefat etti. Ölüm raporuna ‘solunum yetmezliği’ yazdılar. Ama ben zorla ‘koronavirüs şüphelisi’ ibaresini yazdırabildim.”
Babasının vefatından sonra yapılan koronavirüs testinde aileden üç kişinin pozitif çıktığını belirten B.Y, “İlk başta koku alamıyordum. Doktorlar ‘normal hastalıkta bu tarz bulgular var’ dediler. Beş gün boyunca normal tedavi gördük, antibiyotik, ağrı kesici ilaçları, grip ve sıtma için kullanılan ilaçları verdiler. Ben, eşim ve annem 5 günün sonunda taburcu olduk, pozitif olarak bizi eve gönderdiler. Hastaneden çıktığımızda da koku almıyordum ama ‘klinik bulgularınız iyi’ denilerek taburcu edildim. Bir hafta sonra aşırı öksürükten tekrar hastaneye gittim, hastalığın ciğerlerime vurduğunu öğrendim. Daha önceki tomografi sonucumda ciğerde bir şey yoktu” diye anlattı.
</
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.15 Temmuz Şehidi Albay Sait Ertürk'ün Eşi, TRT Dizisindeki Temsili Eleştirdi; Sosyal Medyadan Tepki Gördü2.Özgür Özel: “Yeni dönem çoktan başladı, otoriterlik Türkiye’nin kaderi değildir”3.Faize fazladan ödenecek 600 milyar lirayla neler yapılabilir?4.Donald Trump: Hürmüz Boğazı'nı ABD toprağı ilan etme fikri hoşuma gidiyor5.İmamoğlu davası sürüyor: 'Susma hakkımı kullanmadım, savunma hakkım elimden alındı'
6.Bild: NATO, Rusya ile savaşa hazırlanıyor7.Otomotiv devi tek bir hata yüzünden 1 milyon aracı geri çağırıyor8.İletişim Başkanlığı her gün 587 asgari ücretlinin bir aylık maaşını harcıyor9.Ankara kulisleri hareketlendi: 2 ayrı ittifak hazırlığı; 3 parti anlaştı, 3 parti masada10.On beş sene sonra anlarsın

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

15 Temmuz Şehidi Albay Sait Ertürk'ün Eşi, TRT Diz...

Özgür Özel: “Yeni dönem çoktan başladı, otoriterli...

Faize fazladan ödenecek 600 milyar lirayla neler y...

Donald Trump: Hürmüz Boğazı'nı ABD toprağı ilan et...

İmamoğlu davası sürüyor: 'Susma hakkımı kullanmadı...







