Clinton'ın 300 email yazışması kamuoyu ile paylaşıldı


ABD Dışişleri Bakanlığı, Hillary Clinton'ın bakanlık yaptığı dönemde Bingazi Büyükelçiliği'ne yapılan terör saldırı sırasında özel email adresinden yaptığı 300 yazışmayı kamuoyuna paylaştı.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, bakanlığı döneminde 'kolaylık olsun' diye hem iş hem de özel yazışmaları için özel e-posta adresini kullandığını itiraf etmesi büyük tepkilere neden olmuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, dosyaları paylaşmadan önce Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün paylaştığımız emailler temel gerçekleri ve saldırı sırasında, öncesinde ve sonrasında yaşanan olaylara karşı anlayışımızı değiştirmez." denildi.

AP haberinde, Clinton'ın bakanlık döneminde aldığı emaillerin 'gizli olmadığını' yazdı. FBI'nın talebi üzerine emaillerin 'gizli olmayan' kategorisinden 'gizli' kategorisine alındığını belirtti. Kamuoyuna paylaşılan 896 sayfalık 296 emailin dış ilişkilere zarar verebilme ihtimaline karşı gizli kategorisine alındığı ifade edildi.

Dosyaların yayınlanmasından sonra açıklamada bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, "Bu tür e-postalar kamuoyuna sunulduğunda gözden geçirilir. Bunlar güncel olaylara dayandırılarak 'gizli' sınıfına alınması alışılmamış bir durum değildir." dedi.

Cumhuriyetçi Parti, başkanlık yolundaki Hillary Clinton'un Meclis'te Bingazi olayı ve e-posta olayları ile ilgili özel komiteye ifade vermesi gerektiğini gündeme getirmişti.

Başkanlık yolunda seçim kampanya çalışmalarına devam eden Clinton, Dışişleri Bakanlığı'nın özel e-posta adresi kullanmasına izin verdiğini ve yasa dışı bir uygulamada bulunmadığını ifade etimişti. CİHAN
<< Önceki Haber Clinton'ın 300 email yazışması kamuoyu ile paylaşıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER