Clinton rakibine fark attı

ABD'nin bir sonraki başkanlığı için yarışmak üzere aday belirleme çalışmaları sürerken Demokrat Parti'nin gerçekleştirdiği South Carolina önseçiminde Hillary Clinton, rakibi Bernie Sanders'e fark attı.

Clinton rakibine fark attı

Özellikle siyahî nüfusla kurduğu güçlü bağlarla ön plana çıkan eski dışişleri bakanı Clinton, siyahî yoğunluklu eyaletteki Demokrat Parti seçmenlerinin yaklaşık yüzde 74'ünün oylarını alarak Vermont Senatörü Sanders'i üçe katladı. Böylece şimdiye kadar yapılan dört önseçimden üçünü de kazanan eski first lady, yarın 11 eyalette birden gerçekleşecek ve ‘Süper Salı' olarak adlandırılan önseçimlere büyük moralle girme imkânı yakaladı. Ancak kendisini sosyalist olarak tanımlayan ve özellikle gençlerin büyük desteğini alan Sanders, son mağlubiyete rağmen pes etmeyeceğini açıkladı.

Yarın aynı şekilde 11 eyalette önseçim gerçekleştirecek Cumhuriyetçi Parti'de ise gündemin ilk sırasına parti elitleri tarafından adaylığı istenmeyen milyarder işadamı Donald Trump'un arka arkaya kazandığı önseçim zaferleri oturdu. New York Times gazetesinin haberine göre, Müslüman ve mülteci karşıtı söylemleriyle tepki çeken Trump'ın adaylığını engellemek isteyen partinin önde gelen isimleri, çeşitli seçenekleri masaya yatırdı ancak henüz bir stratejide uzlaşamadı. Gazeteye göre, 19 Şubat'ta Washington'da Cumhuriyetçi valiler ve bağışçılarla bir araya gelen eski başkan George W. Bush'un baş kampanya stratejisti Karl Rove, Trump'ın adaylığı kazanmasının parti için ‘felaket' olacağı uyarısında bulundu. Rakiplerini, Trump karşısında birleştirme çabalarının da sonuçsuz kaldığını belirten gazete, yarışta dördüncü konumdaki aday Ohio Valisi John Kasich'in adaylıktan çekilerek bir diğer adayı desteklememesinin de parti içerisinde rahatsızlığa sebep olduğunu aktardı.

CİHAN
<< Önceki Haber Clinton rakibine fark attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER