Club Brugge Avrupa'da yenilgi yüzü görmedi

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında yarın karşılaşacağı Belçika'nın Club Brugge takımı, bu sezon Avrupa kupalarında maç kaybetmedi.

Club Brugge Avrupa'da yenilgi yüzü görmedi

UEFA Avrupa Ligi mücadelesine 3. ön eleme turunda başlayan Belçika temsilcisi, şu ana dek yaptığı 13 maçta 10 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.


3. ön eleme turunda Danimarka'nın Brondby ekibini 3-0 ve 2-0'lık galibiyetlerle eleyen Club Brugge, play-off'ta ise İsviçre'nin Grasshoppers ekibine 2-1 ve 1-0 üstünlük sağlayarak adını gruplara yazdırdı. Belçika ekibi, grup maçlarında ise 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik alarak 12 puan topladı ve 2. tura yükseldi.

Mavi-siyahlı ekip, 2. turda Danimarka'nın Aalborg ekibini iki maçta da mağlup etmeyi başardı. İlk maçta deplasmanda rakibine 3-1 üstünlük sağlayan Club Brugge, sahasındaki karşılaşmayı da 3-0 kazanarak son 16 turunda yer aldı.

Belçika temsilcisi, son 16 turu ilk maçında da evinde Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti.

Sadece 5 gol yedi

Club Brugge Avrupa kupalarında oynadığı 13 maçta kalesinde sadece 5 gol gördü.

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon bir maçta birden fazla gol yemeyen Belçika ekibi, gollerin 3'ünü evinde, 2'sini ise deplasmanlarda yedi. Kalesinde gol gördüğü 5 maçın 4'ünü kazanan Club Brugge, sadece birinde berabere kaldı.

Belçika ekibinin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı maçlar ve sonuçları şöyle:

Maç Sonuç

Club Brugge-Brondby 3-0, 2-0
Club Brugge-Grasshoppers 2-1, 1-0
Club Brugge-Torino 0-0, 0-0
Club Brugge-HJK 3-0, 2-1
Club Brugge-Kopenhag 1-1, 4-0
Club Brugge-Aaalborg 3-1, 3-0
Club Brugge-Beşiktaş 2-1

Deplasmanda 6 maçta 5 galibiyet

Beşiktaş ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak Club Brugge, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanlarda daha başarılı sonuçlar aldı.

Oynadığı 6 deplasman maçının 5'ini kazanan Belçika temsilcisi, bir müsabakadan da beraberlikle ayrıldı. Dış sahalarda 14 gol atan Club Brugge, kalesinde 2 gol gördü.

Son 5 resmi maçını kazandı

Club Brugge, oynadığı son 5 resmi maçını da kazandı.

En son Belçika Ligi'nde 22 Şubat'ta oynadığı Gent maçını 2-1 kaybeden mavi-siyahlılar, daha sonra 2'si UEFA Avrupa Ligi, 3'ü de lig olmak üzere üst üste 5 karşılaşmasını da kazanmayı bildi.

Normal sezonu lider tamamladı

Club Brugge, Belçika Pro Lig'de normal sezonu en yakın takipçisi Gent'in 4 puan önünde lider tamamladı.

Play-off sisteminin uygulandığı Belçika'da, normal sezonda 30 maçta 17 galibiyet, 10 beraberlik alıp, 3 kez de sahadan yenilgiyle ayrılan mavi-siyahlılar, 61 puan topladı.Kaynak:AA
<< Önceki Haber Club Brugge Avrupa'da yenilgi yüzü görmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER