Coca-Cola şekeri azalttı: Gerekçe sağlık değil vergi

Coca-Cola'nın sitesinde yer alan bilgilere göre bir bardak (yaklaşık 250 ml) Coca-Cola’da 28 gr. yani yaklaşık olarak 7 küp şeker bulunuyor.

SHABER3.COM

Kola içerisinde bulunan yüksek miktardaki şekerin sağlığa ciddi zararları olduğu konusunda sağlık uzmanları uyarıyor. Coca-Cola'dan ise koladaki şekeri düşüren bir karar imza attı. Ancak bu kararın sağlıkla ilgisi yok.

İngiltere'de meşrubatların içerdiği şeker miktarına göre içecek üreticilerinden vergi alınması uygulaması 6 Nisan Cuma günü başlıyor. Vergi nedeniyle 100 mililitre meşrubatın içerdiği şekerin 5 gramı aşılması halinde, litre başına 18 peni vergi alınmasını öngörüyor uygulama. 100 mililitre meşrubatta kullanılan şeker miktarının 8 gramı aşması halinde ise litre başına 24 peni vergi alınacak.

İngiliz hükümeti şeker vergisi kararını 2016 yılının Mart ayında almış, ancak üreticilere gereken değişikliğin yapılması için iki yıl süre tanımıştı. Şeker vergisi, meşrubatlardaki şeker miktarının azaltılmasını, böylelikle şişmanlık ve obezite ile mücadele edilmesini hedefliyor.

Bu karar öncesinde de Coca-Cola İngiltere'de ürünlerdeki şekeri azaltma kararı aldı. Şirket, İngiltere'de üretilen iki ürününde kullanılan şeker miktarını azaltıyor. Sprite'ın 100 mililitresindeki şeker miktarı, 6,9 gramdan 4,6 grama, Fanta'nın 100 mililitresindeki şeker miktarının da 6,6 gramdan 3,3 grama indirildiği belirtiliyor.
<< Önceki Haber Coca-Cola şekeri azalttı: Gerekçe sağlık değil vergi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER