"Çocuğunu getirdim sana"

Şırnak il merkezinde terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonlar sırasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Cihangir Can (27) memleketi Mersin'de törenle toprağa verildi. Törene sağlık görevlilerinin kontrolünde kolundaki serumla katılan şehidin 7 aylık eşi Tuba Can, Türk bayrağına sarılı tabutu öperek "Çocuğunu getirdim sana." deyip gözyaşı döktü.

Şehidin hamile eşi: Çocuğunu getirdim sana

Şehit Uzman Çavuş Cihangir Can'ın cenazesi, Şırnak'ta düzenlenen askeri törenin ardından hava yolu ile Adana'ya, oradan ise kara yolu ile memleketi Mersin'e getirildi. Merkez Toroslar ilçesi Çukurova Mahallesi'ndeki baba ocağında helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze namazı için Muğdat Camii'ne götürüldü. Buradaki törene Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, annesi Ümmü Can, 2 kardeşi ile geçen yıl Şubat ayında evlendiği ve öğretmen olduğu öğrenilen eşi Tuba Can katıldı. 7 aylık hamile eşi Tuba Can'ın törene sağlık görevlileri nezaretinde kolundaki serumla katılması dikkat çekti. 

Acılı eş Tuba Can, tabuta sarılıp "Çocuğunu getirdim sana, kalk bak çocuğunu getirdim bak" diye gözyaşı döktü, tabutu öptü. Anne Ümmü Can ise törende metanetini korudu. Şehit asker, İl Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Mersin Şehitliğinde toprağa verildi.

CİHAN
<< Önceki Haber "Çocuğunu getirdim sana" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER