Çocuk Cezaevi'nde Neler Oluyor?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Aralık 23 2018
Ankara Barosu, Ankara Tabip Odası, Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum ve İHD'nin de aralarında olduğu kuruluşlar Sincan Kapalı Çocuk Cezaevi'yle ilgili ortak bir açıklama yaptı.
Sincan Kapalı Çocuk Cezaevi'nde önceki akşam yaşanan olaylar sonrası Ankara Barosu Cezaevi Sorunları İzleme Komisyonu, Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Ankara Tabip Odası, Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum, Çocuklar İçin Daha İyi Bir Dünya Girişimi, İnsan Hakları Derneği, İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı'ndan ortak bir açıklama yapıldı.
21 Aralık akşamı yaşanan olayların sebebinin ve niteliğinin tam olarak bilinmediği ifade edilen açıklamada, Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nin cezaevi yönetimiyle iki kere görüşme girişiminde bulunulduğu, altı çocuk ve 14 gardiyanın karıştığı bir olay yaşandığı, olay sonucunda altı çocuk mahpus ve iki gardiyanın yaralandığı aktarıldı.
"Sağlıklı bilgi alınamadı"
Açıklamada şöyle denildi:
"21 Aralık 2018 tarihinde akşam saatlerinde Sincan Kapalı Çocuk Cezaevi'nde sebebi ve niteliği tam olarak tarafımızdan bilinmeyen olaylar sonrasında çocuk mahpus ve infaz koruma memurlarının yaralandığı bilgisi alınmıştır.
"Ankara Barosu Cezaevi komisyonu üyesi avukatlar bilgi almak üzere Cezaevi Müdürlüğü ile iletişime geçmişlerdir. Cezaevi Sorunları İzleme Komisyonu, Avukat Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezi'nden hukukçuların aralarında bulunduğu bir grup Sincan Cezaevi'ne geçmiştir.
"Ana nizamiyeden olay yerine ilk ulaşan bir avukat girebilirken sonradan ulaşan avukatlar nizamiye girişinde bekletilmişlerdir.
"Avukatların cezaevi idaresi ile görüşme talepleri reddedilmiştir ve olay hakkında sağlıklı bilgi alınamamıştır.
"Cezaevi İdaresinin konuya ilişkin net bir açıklama yapmaması, kamuoyuna yansıyan haberlerde olaylar hakkında çelişkili bilgiler bulunması sonu
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!3.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi
6.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı7.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı8.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı9.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?10.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!

DR. SELİM KOÇ

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN
ÇOK OKUNAN HABERLER







