Çocuklar diş tedavisinde korkularını aldıkları hediyelerle yenecek


Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne tedavi için gelen çocuklar korkularını aldıkları hediyelerle yenecek. Diş tedavisi için gelen çocuklara süt dişi kolyesi, diş şeklinde silgi ve balonlar hediye ediliyor.

Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Dr. Babür Cevheroğlu, yaptığı açıklamada son yıllarda yapılan araştırmalarda, çocuklarda görülen çürük sıklığı probleminin 2-12 yaş dönemlerinde, yüzde 90'lara ulaştığını söyledi. Babüroğlu, şunları kaydetti: "Bu nedenle çocuğun gelecekteki ağız ve diş sağlığının korunması, genel sağlığını da doğrudan ilgilendirmektedir. Ülkemizde süt dişleri, değişen dişler olmasından dolayı önem verilmemektedir. Erken dönemde kaybedilen süt dişleri, beslenme bozukluklarına, konuşma ve görüntüde oluşan bozukluklara neden olurken, çocukların psikolojisini dahi etkilemektedir. Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde 3 adet çocuk polikliniği bulunmaktadır. 2012 Kasım ayından itibaren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimizin destekleriyle, çocuklara özel olarak alınan diş ünitelerimiz ve cihazlarımızla hizmet vermekteyiz."

POLİKLİNİKLER MASAL KAHRAMANLARI İLE SÜSLENDİ

Çocukların diş korkularını ortadan kaldırmak için polikliniklerde çocukların hoşuna gidecek şekilde çizgi film ve masal karakterleriyle süsleyerek renklendirdiklerini ifade eden Babüroğlu, şöyle devam etti: "Çocuklarımıza tedavi sonrası cesaret diploması, balon, diş şeklinde silgi ve süt dişi kolyesi gibi hediyeler vererek, onların bir sonraki diş tedavilerine daha istekli gelmelerini amaçlıyoruz. Tüm anne-babaları çocuklarının hiçbir diş şikâyeti olmasa bile 3-4 ayda bir ya da 6 ayda bir diş muayenelerini yaptırmalarını öneriyoruz."

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca da ağız ve diş sağlığının önemine değindi. Kurca, şöyle konuştu: "Hasta memnuniyeti bizim için vazgeçilmez ilkemiz. Çocuk, genç, yetişkin ve yaşlı ayırt etmeden herkese eşit hizmet vermek önceliklerimiz arasındadır. Çocukların en büyük korkularından birisi de diş muayenesidir. Ekibimle çocuklara özel yapmış olduğumuz projede, çocukların korkularını en aza indirmek için, çocuk diş poliklinikleri oluşturarak, çizgi film kahramanları ile süsledik. Çizgi film seyrederek tedavi olan çocuklarımıza bir başka sürpriz yaparak, süt dişlerini saklayabilecekleri kolye, okulda kullanabilecekleri diş şeklindeki silgi ve en çok sevdikleri renkli balonlar hediye ederek, korkularını en aza indirmek istedik. Emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Çocuklar diş tedavisinde korkularını aldıkları hediyelerle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER