Çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı 3 yaşından itibaren kazandırılmalı

Çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı 3 yaşından itibaren kazandırılmalı

Diş hekimleri, çocuklarda diş fırçalama alışkanlığının 3 yaşından itibaren verilmesi gerektiğini belirtirken, en güzel rol modelinin 'aile' olduğuna dikkat çekiyor.

Diş hekimi Recep Demirtaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada çocuklarda 3 yaşından itibaren diş fırçalama alışkanlığı kazandırılması gerektiğini söyledi. Çocukların 3 yaşından itibaren anne ve babaların taklit etmeye başladığını belirten Demirtaş, "Anne ve babasının dişlerini fırçaladığı gören bir çocuk dişlerini fırçalamak isteyecektir. Çocuklarımıza 3 yaşından itibaren diş fırçalama alışkanlığı kazandıralım. Çocuklarımızın diş sağlığı içinde gazlı içeceklerden uzak tutalım." dedi.

Çocukların küçük yaşta dişlerini fırçalama alışkanlığı kazanmada anne ve babaya sorumluluk düştüğünün altını çizen Demirtaş, kitap okumada olduğu gibi çocukların diş fırçalamayı evde ebeveyninden görerek öğreneceğini ifade etti. Gelişmiş ülkelerde diş sağlığının korunmasının küçük yaşta verildiğinin altını çizen Demirtaş, anne ve baba dişlerini fırçalarsa çocukları için de iyi bir rol model olacağını kaydetti.

Öte yandan Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) bölgesindeki bazı oteller yerli ve yabancı turist çocuklarına küçük yaşta diş fırçalama alışkanlığı kazandırma ve dişlerine sahip çıkma sosyal etkinlikleri kapsamında 5 bin adet diş fırçası ile diş macunu dağıttı. CİHAN
<< Önceki Haber Çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı 3 yaşından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER