Çocuklarda disleksi, uzman yardımıyla çözülür


Uzman Dr. Ural Rutkay, genel olarak hiperaktif ya da öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklarda Disleksi'ye rastlandığına dikkat çekerek, okul çağında da yazma ve okuma gibi aktivitelerde kontrol edilmeleri halinde uzmanlardan alınacak yardımla sorunun çözülebildiğini söyledi.

Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevleri'nde uzmanlar eşliğinde yapılan aile katılımlı eğitim seminerleri devam ediyor. Gündüz Bakımevlerinde rekor düzeyde bin 500 çocuğa okul öncesi eğitimi sağlayan Çankaya Belediyesi, çocuk gelişimi ve eğitimi uzmanları ile aileler ve öğretmenleri bir araya getiriyor. Uzman Dr. Ural Rutkay tarafından verilen "Özel Çocukların Farklılıkları" seminerinin ana konusu bu kez Disleksi idi.

Genel olarak hiperaktif ya da öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklarda Disleksi'ye rastlandığından söz eden Dr. Rutkay, Disleksi'nin bir hastalık olmadığını aktardı. Kalıtım, gelişimsel sapma ya da doğum sürecinde olabilecek gelişmelerden kaynaklandığından söz eden Dr. Rutkay, bu çocukların uygulanan zeka testlerinden başarıyla çıktığını ifade etti.

Kendilerini ifade etmekte zorluk çeken, gördüğünü kağıda aktarmayı başaramayan çocukların kreş eğitimi sürecinde izlemeye alınmalarını isteyen Uzman, okul çağında da yazma ve okuma gibi aktivitelerde kontrol edilmeleri halinde uzmanlardan alınacak yardımla sorunun çözülebildiğini söyledi.

Seminerin ardından bir süre öğretmen ve ebeveynlerle sohbet eden Dr. Ural Rutkay, evdeki huzurun çocuğa da yansıdığını dile getirerek onlarla empati kurmanın en doğru yol olduğunu belirtti.

CİHAN
<< Önceki Haber Çocuklarda disleksi, uzman yardımıyla çözülür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER