Çocukların güzel davranış kazanması için 'takdir edici üslup' şart

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Aralık 18 2015
Uzman Psikolojik Danışman ve Aile Terapisti Fatih Kalkınç, çocuklarda güzel davranışların yerleşmesinde anne babaların takdir edici üslubunun önemli olduğunu söyledi.
Uzman Psikolojik Danışman ve Aile Terapisti Fatih Kalkınç, çocuklarda güzel davranışların yerleşmesinde anne babaların takdir edici üslubunun önemli olduğunu söyledi.

Ebeveynlerin çocuk eğitimi için mutlaka bilgi edinme çabası içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Kalkınç, "Çocuklara olumlu davranış kazandırmanın en etkili yollarından biri de kelimelerin gücünü kullanmakla mümkündür. Çocuklara hangi davranışı kazandırmak istiyorsak o davranışın yerleşmesine yönelik olumlu kelime ve ifadelerin kullanılması gerekir. Örneğin çocuğun temiz olmasını veya ellerini yıkamasını istiyorsak azarlama şeklinde değil de 'benim temiz kızım, ellerini yıkayıp yemeğe oturan güzel kızım' gibi olumlu telkinlerde bulunmanın her davranışı yerleştirmede etkili olmaktadır." ifadesini kullandı.

Zonguldak Fatih Okulları Ana-Baba Okulu organizasyonları kapsamında, Şifa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzman Psikolojik Danışman Aile Terapisti Dr. Fatih Kalkınç ile Uzman Psikolog ve Psikodrama Terapisti Ferhat Çelik tarafından velilere seminer verildi. 20 saat süren eğitimlerin ardından 100 veliye katılım sertifikası takdim edildi.

Sertifika töreninde konuşan Zonguldak Fatih Okulları Rehberlik Öğretmeni Mehmet Mirza Tekel, ailenin eğitimin en birinci okulu olduğunu belirterek, "İdeal çocukların yetişmesi ideal ailelerin olmasına bağlıdır. İdeal ailede anne ve baba çocuğun ihtiyaç duyduğu bilgilere sahip olmalıdır. Sonuç olarak iyi bir anne ve baba olmak isteyen herkes, belli bir seviyede psikoloji, pedagoji bilmeli, anne ve baba iyi çocuk yetiştirmenin yollarını öğrenmelidir. Buna destek vermek için düzenlediğimiz iki haftalık seminere katılarak, bilinçlenen velilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

KALKINÇ: OLUMLU DAVRANIŞLARIN YERLEŞMESİNDE TAKDİR EDİCİ ÜSLUP ÇOK ÖNEMLİ

Psikolojik Danışman ve Aile Terapisti Dr. Fatih Kalkınç, çocuk eğitiminde anne babanın çocuk eğitimine yönelik faydalı bilgi edinme çabası ve güzel davranışların yerleşmesinde takdir edici üslubun önemine dikkat çekti.
/

Bu haberler de ilginizi çekebilir