"Çocuklarınızı ani ısı değişimlerinden koruyun"



Yrd. Doç. Dr. Emel Ünsür, mevsim geçişlerinde bebek ve çocukların nasıl giydirilmesi konusunda aileleri uyardı. Soğuk havanın metabolizmayı yavaşlattığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ünsür, "Ani ısı değişikliği her bireyi aynı şekilde etkilemez. Bu durum kişinin bağışıklık sistemi ve soğuk hassasiyeti ile ilgilidir. Ancak bağışıklık sistemi çok güçlü olmayan yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar mevsim değişikliklerinden çok daha kolay etkilenir. Havanın soğuduğu dönemlerde metabolizma da yavaşlar. Bu durum vücut direncini düşürür ve sonuçta vücudun mikroplarla savaşma yeteneği azalır." dedi.

"HAVA DEĞİŞİMİ ÇOCUKLARDA ENFEKSİYONLARA YOL AÇABİLİR "

Yrd. Doç. Dr. Emel Ünsür, hava değişimi nedeniyle vücut direncinde azalmaya bağlı olarak çocuklarda grip şeklinde başlayan ve bu nedenle de yeterince önemsenmeyen sağlık sorunları önemli hastalıklara yol açtığı uyarısında bulundu. Yrd. Doç. Dr. Ünsür, şu bilgileri verdi; "Üst solunum yolu bakteriyel enfeksiyonları nedeniyle çocuklarda bademcik iltihabı, farenjit, sinüzit, rinit, orta kulak iltihabı, larenjit gibi hastalıklar çok sık gelişir. Bunun yanında Basit enfeksiyonlar yeterince önemsenmediği ve gerekli müdahale yapılmadığında ise menenjit gibi çok ciddi enfeksiyonlara zemin hazırlayabilir."

Çocuklar için doğru kıyafetler seçilmesi uyarısında bulunan Yrd. Doç. Dr. Emel Ünsür, "Ani ısı değişimlerinin yaşandığı sonbahar aylarında ısı dalgalanmalarından etkilenmemek için doğru kıyafetler seçilmelidir. Sabah saatlerinde 'hava güneşli' düşüncesi ile çocuklara ince giysiler giydirmek ailelerin yaptığı önemli bir yanlıştır. Ayrıca aşırı soğuk günlerdeki gibi çocukları kat kat giyindirmek de terlemeye neden olacaktır. Çocuklar üşümeyecek ve terlemeyecek şekilde giydirilmeli, havanın aniden soğumasına karşı tedbirli olunmalıdır." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber "Çocuklarınızı ani ısı değişimlerinden koruyun" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER