Çoğu AKP'li 80-90 milletvekili...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 15 Temmuz 80-90 milletvekilinin darbeden haberdar olduğunu ve bunların çoğunun AKP'li olduğunu belirtti. Demirtaş, Adalet Bakanı'na da 'Cezaevlerinde işkence varsa istifa edecek misin' diye sordu.

Demirtaş'tan çarpıcı IŞİD iddiası

DARBECİ AKP'LİLERİ NEDEN SAKLIYORSUNUZ?

Partisinin grup toplantısında konuşan Demirtaş, 15 Temmuz darbe girişiminden haberdar olan 80-90 civarında milletvekili olduğu söylentilerinin konuşulduğuna dikkati çekerek şöyle dedi: 

"Bu vekillerin çoğu AKP grubundaymış. Kaç AKP'li milletvekili Bunlar kimlerdir, kaç AKP'li milletvekili darbeden haberdardır, darbecidir? Darbe araştırma komisyonuna FETÖ'cü milletvekili koymuşlar. Hesap erken seçime gidilecek, bunlar aday yapılmayacak, tasfiye edilecek ve tutuklanacak. Şimdi siyasi kriz çıkar diye darbenin siyasi ayağına dokunmuyorlar. Ama bizim belediye başkanlarımıza dokunuyorlar. "

DEMİRTAŞ'TAN BOZDAĞ'A İŞKENCE ÇAĞRISI 

"Bu ülkenin Adalet Bakanı açıkça işkencecilere 'Siz devam edin, ben yanınızdayım' diyor. Bu açıkça işkenceye davettir, destektir. Burdan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sesleniyorum. Birlikte cezaevine gidelim. Yanımıza bir doktor da alalım. Mahkuma soru soralım. İşkence var mı yok mu? Eğer işkence yoksa ben cezaevi çıkışında istifa edeceğim. Utanıyorum diyeceğim, İşkence yokmuş diyeceğim.  Eğer sende haysiyet varsa çıkışta da sen istifa edersin. Kadınlara yapılanlar şu mikrofonlar önünde anlatılmaz. Böylesi 12 Eylül'de Diyarbakır Cezaevi'nde yapılmadı. İşkence bir canlıya yapılamaz. 

DEMİRTAŞ: İLLA BAŞKAN OLACAKSAN DEVLET BAHÇELİ'YE BAŞKAN OL

Başkanlık tartışmalarına da değinen Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu anda kullanamadığın hangi yetki var ki başkan olunca kullanacaksın. İlle bir devlete başkan olacaksan Devlet Bahçeli'ye başkan ol. O da çok istiyor zaten. Anlamışsınız zaten devlerin başkanı olsun. Sen başkanlık hevesini al, öbürü de başkanım diye böbürlenip dursun.Bizden ne istiyorsun? Erken seçim tartışması abestir. Farz edelim seçim olacak, yaptığımız konuşmayı yayınlayacak bir TV kanalı, gazete var mı, yok. Ne adil seçimi? Kim kimi kandırıyor? Seçim eşittir demokrasiymiş. Sevsinler sizin yalanınızı. Demokrasi sokaktır. Direniştir. Erken seçim mi istiyorsunuz? Haydi OHAL’i kaldıralım. TV’ler geri açılsın. Saray harcaması denetlensin, her hafta seçim yapalım.
<< Önceki Haber Çoğu AKP'li 80-90 milletvekili... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER