Çok ilginç detay: Yaşar Nuri Öztürk..

Yaşar Nuri Öztürk doğum gününde (Bu yılki Ramazan ayının 17’inci gününde) hayatını kaybetti.

Yaşar Nuri Öztürk'ten üzücü haber

Ünlü ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk doğum gününde hayata veda etti. Öztürk, tıpkı doğduğu yılda olduğu gibi yaza denk gelen bir Ramazan ayında ebediyete yürüdü. Diyanet takvimine göre Öztürk'ün doğum günü olan 22 Haziran 1951 o yılki Ramazan ayının 17'nci gününe denk geliyor.

Uzun süredir kanser tedavisi gören ilahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk 65 yaşında, doğum günü olan 22 Haziran’da hayatını kaybetti. 1951 yılında bir Ramazan ayının 17’nci gününde hayata gözlerini açan ünlü ilahiyatçı yine bir Ramazan ayının 17’nci gününde aramızdan ayrıldı. Yani milyonda bir denk gelebilecek durum Yaşan Nuri’nin doğum ve ölüm gününde gerçekleşti.

32 YILDA BİR DENK GELİYOR
Hicri takvimine göre (ay takvimi) kutlanan dini günler her yıl miladi takvimin (Güneş takvimi) 11 gün öncesine denk geliyor. Yani İslami bir gün miladi takvime göre 32 yılda bir denk geliyor. Diyanet’in takvimine göre de Yaşan Nuri Öztürk’ün doğum günü olan 22 Haziran Ramazan ayına denk geliyor. İşin daha da ilginç olan yanı ise Yaşar Nuri’nin Ramazan ayının 17’nci gününde doğup yine 17’nci gününde vefat etmesi oldu.

5 YIL ÖNCE AMELİYAT OLMUŞTU
Yaşar Nuri Öztürk, mide kanseri teşhisiyle 12 Kasım 2011’de ameliyat olmuş ve 3.5 ay kemoterapi görmüştü. İlahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk, rahatsızlığından dolayı geçtiğimiz günlerde de Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada bir süre tedavi gören Öztürk daha sonra evine geçmişti.

CENAZESİ CUMA GÜNÜ
Yaşar Nuri Öztürk’ün cenazesinin Cuma günü Üsküdar’dan kaldırılacağı öğrenildi.

<< Önceki Haber Çok ilginç detay: Yaşar Nuri Öztürk.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER