Algı operasyonu yapılan Boydak Holding rekortmen çıktı

Doğan Grubu’na terör, işadamı Alaton’a ‘paralel’ soruşturmasıyla süren skandallara yenisi eklendi. Vergi rekortmeni Boydak Ailesi’nin kurduğu vakıf üniversitesine algı operasyonu yapıldı.

Algı operasyonu yapılan Boydak Holding rekortmen çıktı


Doğan Medya Grubu’na ‘terörsoruşturması, Alarko Holding’in kurucusu İshak Alaton’a ‘paralel yapı’ incelemesi başlatılmasının ardından yeni bir algı operasyonu yapıldı. 14 bin kişiyi istihdam eden, vergi rekortmeni Boydak Holding’in bünyesindeki Melikşah Üniversitesi'ne “Suç uydurma yoluyla” baskın yapıldı.

Türkiye dün güne yine bir algı operasyonu ile uyandı. Önceki gün Doğan Medya Grubu'na teröre destek verdiği gerekçesiyle  soruşturma açılırken Alarko Holding’in kurucusu İshak Alaton hakkında “Paralel Devlet Yapılanmasına” maddi ve manevi destek sağladığı suçlamasıyla inceleme başlatılmıştı. Son algı operasyonun adresi vergi rekortmeni Boydak Holding bünyesindeki Melikşah Üniversitesi oldu.

11 KİŞİ İFADEYE ÇAĞRILDI

Kayseri polisi, dün sabah saatlerinde gittiği Melikşah Üniversitesi yerleşkesindeki rektörlük binasına inceleme başlattı. Üniversitesinin kurucu vakfı olan Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'nın Tacettinveli Mahallesi'ndeki bürosuna da polis ekibi gitti. Boydak Holding CEO'su, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak ile 10 kişi ifadeye çağrıldı.

Kayseri Melikşah Üniversitesi, üniversiteye yönelik polis tarafından gerçekleştirilen operasyonun tam bir hukuk skandalı olduğunu açıkladı. Üniversiteden yapılan açıklamada şöyle denildi:

''Operasyon, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu'nun soruşturma yazısı ile Kayseri 3. Sulh Ceza Hakimliği kararına dayandırılmıştır. Karara dayanak olan iddia, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite arazisi olarak tahsis ettiği alanda, birkaç arsa sahibinin şikayetine dayanarak, kamulaştırma yoluyla sözde nitelikli yağma suçunun işlendiğine yöneliktir. Hemen belirtilmelidir ki, üniversitemiz bu alanda söze konu iddialar çerçevesinde hiçbir kamulaştırma yapmamıştır ve şikayete konu taşınmazların malikleri, halihazırda şikayetçi olduğu ileri sürülen kişilerdir.

HUKUKA TAMAMEN AYKIRI

Üniversitemizin eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgisi bulunmayan bu iddia nedeniyle üniversite alanında arama yapılması tamamen hukuka aykırıdır. Tam anlamıyla bir algı operasyonu ve hukuk skandalıdır. Yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Yeterli ve gerekli araştırmalar yapılmadan, birkaç kişinin sözde şikayetine dayanılarak yapılan arama kararı, gerçek dışı iddialara dayanmaktadır.

HİÇBİR DELİL BULUNAMADI

Üniversitemizde yapılan aramada bahse konu şikayetlere yönelik hiçbir somut suç delili bulunmadığı, arama sonrası düzenlenen tutanakla tespit edilmiştir. Suç uydurma yoluyla yapıldığı açıkça belli olan bu hukuksuz operasyonlara karşı her türlü şikayet ve talep hakkı üniversitemiz tarafından kullanılacaktır. Diğer taraftan basın organlarına, arama yapılmadan önce servis edilen, üniversite yöneticilerinin gözaltına alındığı haberi de gerçeği yansıtmamaktadır.”

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak’ı telefonla arayarak yapılan operasyon ile ilgili bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE'DE İLK 5'TE

Kayseri’nin ilk vakıf üniversitesi olan Melikşah Üniversitesi, 2008 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bugüne sayısız başarılara imza attı. Açılışını 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptı. 2015 yılı tercih döneminde 20 bölümde 781 kontenjanın tamamını doldurarak Türkiye'nin sayılı üniversitelerini geride bıraktı. Vakıf üniversiteleri arasında ilk beş içerisinde yer aldı. Tercih edilebilirlik oranı yükselen üniversitenin elde ettiği başarıları sebebiyle üniversitenin fakülte ve bölümlerinin puanları yükseldi.

4 BİN ÖĞRENCİ

Buluş ve icatları ile tanınan üniversite, Türkiye Patent Enstitüsü başvurularında 200 üniversite arasında 6. oldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından hazırlanan, 'Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde, Melikşah Üniversitesi, 66 vakıf üniversitesi arasında 12’nci sırada yer aldı. Üniversitenin 5 fakülte ve 22 bölümünde 65 yabancı ülkeden 4 bin öğrenci eğitim görüyor. Üniversitede 430 civarında yabancı öğrenci bulunuyor.

BÜNYESİNDEKİ 41 ŞİRKETTE 14 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Halen bünyesindeki 41 şirketle Türkiye'nin en büyüklerinden olan Boydak Holding, mobilya, enerji, kablo ve tel, demir çelik, tekstil, kimya, pazarlama, lojistik, teknik servis, havacılık, bankacılık gibi sektörlerde faaliyet gösteriyor.

140 ÜLKEYE İHRACAT

Holdingin çatısı altında İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal  Mutfak & Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi markalar bulunuyor. 14 bine yaklaşan çalışanı ile yurt geneline yayılmış 2 bin bayisi olan holding, 140'ı aşkın ülkeye ihracatı yapıyor. Ayrıca yurtdışında 342 bayi var. 2014 yılında yüzde 5,7  büyümeyle 6,5 milyar lira ciro gerçekleştiren Boydak Holding, 2015 yılı için ciro hedefini 7,2 milyar liraya çıkardı. Boydak Holding, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 1 şirketi ile yer alıyor.

KAYSERİ’DE REKOR

Öte yandan Boydak Ailesi, 2014’te ödediği 11,7 milyon lirayla, Kayseri’de 100 kişinin ödediği toplam 37,4 milyon liralık Gelir Vergisi’nin yüzde 31’ini tek başına karşıladı. Boydak Ailesi’nden 6 kişi 2014 yılında ödediği Gelir Vergisi tutarı ile en fazla vergi ödeyen ilk 10 kişi arasında yer aldı.

ORMANA EL KONULMUŞTU

Boydak Holding, Kayseri'de Yılanlı dağı mevkiindeki 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda ağaçlandırma çalışması yapmak için 2008'de Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiralamıştı. 7 yıl boyunca yapılan çalışmalarda yarım milyon fidan dikimi gerçekleştirdi. Ancak, dağlık arazinin proje tahsisi Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından geçtiğimiz temmuz ayında iptal edildi. İptal sonrası Boydak Holding çalışanları ormanlık alanı terk ederken, holdinge ait bütün tabelalar Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince söküldü. Sökülen tabelalar arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına ağaçlandırma amacıyla belirlenen saha ile Peygamber Efendimizin (SAV), "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki ağacı dikiniz" hadis-i şeriflerinin bulunduğu tabelalar da vardı.

TÜSİAD'DAN BOYDAK OPERASYONU AÇIKLAMASI: BU GİDİŞ SON BULSUN

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Boydak Holdig bünyesindeki Melikşah Üniversitesi'ne yönelik operasyona sert tepki gösterdi. Derneğin Yönetim Kurulu üyesi olan Memduh Boydak’ın iş dünyasının itibarlı, saygın ve değerli bir mensubu' olduğuna dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

ÜZÜNTÜ VE KAYGI DUYUYORUZ

"Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Memduh Boydak’ın gözaltına alındığı haberi karşısında Yönetim Kurulumuz derin bir üzüntü ve kaygı duymaktadır. Memduh Boydak iş dünyasının itibarlı, saygın ve değerli bir mensubudur. Memduh Boydak’ı, hakkındaki soruşturmadan aklanarak, bir an önce aramızda görmeyi umut ediyoruz.  Bu üzücü olay vesilesiyle, iş dünyasını ağır ithamlarla sürekli tedirgin eden kasvetli atmosfere dikkat çekmek ve bu gidişin son bulması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Hukuk devletinde, iş dünyası da dahil hiçbir kurum ve kişi yasal herhangi denetim ve soruşturmadan muaf değildir ve hesap verebilir olmalıdır.

KİŞİLİK HAKLARI ZEDELENMEMELİ

Bununla birlikte, tüm vatandaşlarımız için her zaman dile getirdiğimiz gibi iş dünyası için de adil yargılanma hakkı, itibarın ve kişilik haklarının zedelenmemesi gereği ve ceza soruşturması süreçlerinin süratle sonlandırılması ihtiyacı esastır. Sorumlu bir iş dünyası temsil örgütü olarak yasal süreçlerin bu hassasiyetlere uygun olarak yürütülmesinin takipçisi olacağız. TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak Memduh Boydak’a, Boydak ailesine ve çalışma arkadaşlarına geçmiş olsun dileriz."

TEPKİLER...

HERKESE TEHDİT

CHP Milletvekili Veli Ağbaba: Geçmişte AKP’ye destek veren liberal iş adamlarına ve örgütlere de cumhurbaşkanı ile aynı düşünmediği için operasyonlar yapılıyor ve bunların da devam edeceği görülüyor. Türkiye tek adam diktasından faşizme doğru gidiyor. Bu baskınlar diktatörlüğün de sonunun geldiğini gösteriyor. Üniversitelere, gazetelere, iş adamlarına hiçbir yasa dışı işi olmamış kişilere operasyonlar yapılması, devamının geleceği olarak görülüyor. Seçime doğru sindirme olarak görüyorum. Bunlarla ‘Herkes ayağını denk alsın. Beni başkan yapın’ mesajı verilmek isteniyor.

SON ÇIRPINIŞLARI

MHP Milletvekili Recep Çetin: Eğitim kurumlarına ve tanınmış holdinglere yapılan baskınları şiddetle kınıyorum. Tayyip Erdoğan, ‘Bir taraf olmayan bertaraf olur’ demişti. Yani kendileri gibi düşünmeyen herkesi düşman olarak görüp değerlendiriyorlar. Bunun üzerine de kendilerine biat etmeyen insanlara karşıda bir gözdağı veriliyor. Eğitim kurumu nasıl suç işler. Eğitim kurumunun varsa suçu yargı gereğini yapar. Topla, tüfekle özerk yapısı olan üniversitelere girilmez. Lise ve ortaokullara da baskın yapılmıştı. Bunlar yanlış şeyler. Hükümetin ve Tayyip Erdoğan’ın son çırpınışlarını görüyoruz. Bu kanunsuzlukların hesapları bir bir verilecektir.

ÇÖKME OPERASYONU

MHP 24. Dönem Milletvekili Lütfü Türkkan: Rezillik diz boyu. Yitirdiğimiz canlara mı yanalım, bunların rezilliklerine mi? Boydaklar'ı tanımam. Onlar da beni tanımaz. Ama binlerce kişiye istihdam sağlayan bir kuruluşa zulmedildiğinde de sessiz kalamam. Boydaklar'a yapılan bu ÇÖKME operasyonunu lânetliyorum. Ayıptır, günahtır.

VERGİ VERMEK SUÇ MU?

Eski milletvekili Hakan Şükür: Her sabah cinnet hali ülkemde! 14 bin çalışanı olan Boydak Holding'e operasyon. Vergi vermek, vatanı sevmek suçu mu var!

TERS TEPECEK

HSBC’nin eski Türkiye CEO'su Piraye Antika: Boydak, Alarko, Hürriyet'in terörle bağlantısı iddiaları artık sıfır inandırıcılığı olan, gülünç ötesi suçlamalar. Çok ters tepecektir.

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan: Bunlar normal demokratik hukuk devletinde kabullenilemez. Biz bunları olumlu bulmayız. Demokratik gelişmeye olumsuz etki yapan bir durumdur. Ülkenin bunlardan uzaklaşması gerekiyor.
<< Önceki Haber Algı operasyonu yapılan Boydak Holding rekortmen çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER