Çöp dağları yeşil alan oluyor


Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karacabey ilçesinde 60 bin metrekare alanı kaplayan çöplük sahasını yeşil alan olarak ilçeye kazandıracak.

Büyükşehir Belediyesi, bütünşehir uygulamasının ardından il genelinde tespit edilen 29 adet düzensiz çöp döküm alanının rehabilitasyonuna yönelik çalışmaları hız kesmeden sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2015 yılı içinde Gemlik-Karacali, İznik-Elbeyli, Orhangazi-Çakırlı, Orhangazi-Yeniköy, İnegöl-Cerrah, İnegöl-Yenice, İznik-Boyalıca'da yapılan çöp depolama alanlarının rehabilitasyonu ile toplam 35 bin metrekarelik yeşil alan Bursa'ya kazandırılmıştı.

Şubat ayında Mustafakemalpaşa'daki 80 bin metrekare alanda bulunan yaklaşık 300 bin metreküp katı atığın rehabilitasyon çalışmalarının ardından çalışmalara şimdi de Karacabey ilçesinde başlandı. Karacabey ilçesinde de yaklaşık 60 bin metrekare alanda bulunan 200 bin metreküp katı atığın rehabilitasyon çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda düzensiz döküm yapılan alanda yağmur sularının çöp içine sızmasını engellemek ve saha dışına akışını sağlamak amacıyla çöp yüzeyine uygun eğimler verilecek, düzenlenen alanın üzeri atığın, hava ve su ile temasının kesilerek izole edilmesini sağlamak amacıyla 50 santimetre kalınlığında toprak örtü ile kapatılacak.

Çöpün oksijensiz ortamda ayrışması neticesinde oluşan depo gazının çevreye yayılıp tehlike oluşturmasını önlemek amacıyla toprak ile kapatılan alanın üzerine uygun noktalarda metan gazının çıkışının sağlanması için yaklaşık 25 adet gaz bacası yerleştirilecek. Ayrıca, sahaya girişlerin engellenmesi amacıyla saha, tel çit ile çevrilerek koruma altına alınacak. Bu çalışmalar tamamlandığında Karacabey ilçesine 60 bin metrekare yeşil alan kazandırılmış olacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Çöp dağları yeşil alan oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER