Çöpler belirtilen saatte bırakılmazsa 209 lira para cezası yazılacak

Çöpler belirtilen saatte bırakılmazsa 209 lira para cezası yazılacak

Manavgat Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede belirtilen saatler dışında çöp atımının önüne geçmek için denetimlerini sıklaştırdı.

Manavgat Belediyesi, yaptığı yazılı açıklamada, halkın çöplerini belediyenin belirlediği saatler aralığında bırakmaları uyarısında bulundu. Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, şehir genelinde cadde ve sokaklarda gezen ekiplerin sağlıklı, temiz bir ortam olarak korunmasını amaçladığı belirtildi. Yapılan denetimler sırasında dışarıya zamansız ve usulsüz biçimde çöp bırakan ev ve iş yerleri hakkında tutanak tutulduğu, kural dışı davranışlarında ısrar edenler hakkında ise cezai işlem uygulandığı ifade edildi.

Yapılan denetimlerde vatandaşlara zamansız çöp, inşaat artığı, soba külü, tadilat artığı, moloz, eski mobilya ve bahçe pisliklerinin kurallara göre atılması gerektiğini anlatılarak kurallara uymayanlara ise ceza yazılacağının bildirildiği dile getirildi.

Çöp atımı ile ilgili kurallara uymayanlara 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliği gereğince zamansız ve uygun olmayan yere çöp atanlara 209 lira para cezası yazılacağı kaydedildi.

Belediye halkın çöplerini saat 20:00 ile 22:00 sularında çıkarması gerektiğini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Çöpler belirtilen saatte bırakılmazsa 209 lira para... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER