Korona krizi ünlü mağazayı vurdu

Avrupa'nın en büyük mağaza grubu olan Almanya merkezli Galeria Karstadt Kaufhof yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında ağır yara aldı.

SHABER3.COM

2019 yılından bu yana Avrupa genelinde 243 lokasyon ve yaklaşık 32 bin çalışanı ile Avrupa'nın en büyük mağaza grubu olan Almanya merkezli Galeria Karstadt Kaufhof, Korona Krizi'nden nasibini aldı.  Şirket bu yıl büyük bir satış kaybı bekliyor. Sanal alışverişe ağırlık veren mağazalar zinciri ilk etapta 80 şubesini kapatmayı planlıyor.

Almanya'da Koronavirüs sebebiyle Federal hükûmetin ve eyalet yönetimlerinin iş dünyasına destekleri devam ediyor. Ancak gelecek planları yapan şirketler kendi planlarını yapıyor. 

Günlerdir kapalı kalan mağazaların büyük bölümü açılsa da müşteriler hâlâ alış veriş yapmakta gönüllü değil. Salgın öncesi de zor durumda olan mağazalar küçülme planları yapıyor. Almanya'nın ve Avrupa'nın en büyük mağazalar zinciri  Galeria Karstadt Kaufhof ta bu şirketlerden biri 

Yeni tedbirler şirketin bir çok mağazasını kapatmasına, binlerce işçinin işten çıkarılmasına bazılarının da ek mesailerinden mahrum kalmasına yol açabilir. 

BİNA KİRALARI YÜK OLDU

Almanya Essen merkezli şirket ilk etapta tasarruf tedbirlerine gittiklerini, yüklü bina kiralarından kurtulmayı planladıklarını açıkladı.

Korona Krizi'nden önce de mali dar boğaza giren şirketin yönetimi çalışanlara gönderdiği mektup ile şirketin tam kapanış döneminde 500 milyon eurodan fazla hasılat kaybettiği bildirildi. 

Önemli Paskalya dönemi dahil dahil olmak üzere son sekiz haftadaki satışlardaki kaybın 1 Milyar euroya ulaşabileceği açıklandı.  

Galeria Karstadt Kaufhof çalışanlarının bağlı bulunduğu Verdi sendikası da "Şube kapanışları ve personel kesintileri bir strateji değil." diyerek şirket yönetimini eleştirdi. 
<< Önceki Haber Korona krizi ünlü mağazayı vurdu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER