Çorum'da dershaneler valilik talimatıyla mühürlendi


Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Danıştay kararlarına rağmen dershaneleri kapatma girişimleri devam ediyor. Çorum'da, Özel Öğretim Kurumları Kanunu'ndan 'dershane' tanımının çıkarılması gerekçe gösterilerek 3 dershane valilik talimatıyla mühürlendi. Kent merkezi ile Alaca ve Osmancık ilçelerindeki 3 dershanenin okula dönüşmek için daha önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurduğu, ancak dönüşüm talebinin reddedildiği bildirildi.

Çorum Vali Yardımcısı Adem Saçan imzalı talimat gereği polis ekipleri ilk olarak Alaca ilçesindeki Özel FEM Dershanesi'ne gitti. Polis ekiplerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun da eşlik etti. Çalışanların itirazlarına rağmen dershane binasının en dış kapısı mühürlendi. Yaşananlara tepki gösteren dershane yetkilileri, AYM ve Danıştay kararlarının tanınmadığını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptıkları 'okula dönüşme' başvurusunun reddedildiğini dile getiren yetkililer, mühürleme işleminin hukuksuz olduğunu dile getirdi.

AVUKATLARIN 4 SAATLİK MÜCADELESİ

Alaca'nın ardından bu kez Osmancık'taki Özel Ahi FEM Dershanesi mühürlendi. Mesai bitim saatinde ise polis ekipleri bu kez Çorum merkezdeki Özel Ahi Sevgi Çiçeği Anafen Dershanesi binasına geldi. Ekipler, Çorum Özel Eğitim Hizmetleri şirketinin de bulunduğu binayı komple mühürlemek istedi. Avukatlar, şirket merkezinin bulunması nedeniyle mühürleme işleminin hukuksuz olduğunu söyleyerek, yapılacak işleme karşı çıktı. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Çoban, dershaneye gelerek binanın mühürlenmesini istedi. Şirket avukatı ve yetkililerinin 4 saatlik mücadelesi sonunda binanın mühürlenmesinden vazgeçildi, sadece sınıfların kapılarına mühür vuruldu.

Yapılan işlemin AYM ve Danıştay kararına aykırı olduğunu açıklayan kurum avukatı Nurullah Layık, "Müvekkil şirket bünyesinde fiilen zaten kapanmış olan ve yürürlükteki mevzuat çerçevesinde ruhsatı bulunan bina bünyesindeki boş derslikler kapatılmaya çalışılmıştır. Kaçak eğitim iddialarını da kabul etmiyoruz. Birkaç öğretim kurumuna yönelik olarak yapılan bu işlemler Anayasaya aykırı olup açıkça ayrımcılık, kin ve nefret suçunu oluşturmaktadır." şeklinde konuştu.

Öte yandan valilik talimatında kapatılması istenilen Osmancık Caddesi üzerindeki özel eğitim kurumunun belirtilen adreste bulunamadığı ve mühürleme işleminin yapılamadığı bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Çorum'da dershaneler valilik talimatıyla mühürlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER