Çorum'da tarihi eser ve silah kaçakçılarına operasyon

Çorum'da tarihi eser ve silah kaçakçılarına operasyon

Çorum'da polis tarafından tarihi eser ve silah kaçakçılarına yönelik il merkezindeki 13 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Çorum Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde H.G., A.B. ve S.A.K. isimli şahısların silah ticareti yaptıklarına dair devam eden soruşturma kapsamında il merkezindeki 13 farklı adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda, şüphelilerin ikametlerinde çok sayıda silah, tarihi eser ve kaçak alkol ele geçirildi.

Yapılan aramalarda, 9 adet tabanca, 8 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca, 245 adet değişik çapta dolu tabanca fişeği, 229 adet dolu tüfek fişeği, 216 adet tarihi eser, 1 adet define aramada kullanıldığı değerlendirilen dijital dedektör ile 200 litre el yapımı fermente alkole el konuldu.

Çorum Müze Müdürlüğü'nce yapılan incelemede, yakalanan 216 adet tarihi eserin gerçek ve değerli olduğu öğrenildi. Eserlerin Eski Tunç Çağı, Helenistik, Bizans, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait olduğu belirlendi.

Şüphelilerden H.G. ve A.B.'nin işlediği başka suçlardan halen cezaevinde olduğu, operasyon günü yakalanan şüpheli S.A.K.'nin ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı bildirildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Çorum'da tarihi eser ve silah kaçakçılarına operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER