Coşkun Aral: Korku imparatorluğunun kalkması için basın özgür olmalı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Ocak 2 2016
Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini gazeteci Coşkun Aral ve yönetmen Nihat Özcan devraldı. 40 yıldan beri gazetecilik yaptığını belirten Aral, korku imparatorluğunun kalkması için basının özgür olması gerektiğini söyledi.
Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini gazeteci Coşkun Aral ve yönetmen Nihat Özcan devraldı. 40 yıldan beri gazetecilik yaptığını belirten Aral, korku imparatorluğunun kalkması için basının özgür olması gerektiğini söyledi.

Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini dondurucu soğuğa rağmen, televizyoncu ve gazeteci Coşkun Aral ve yönetmen Nihat Özcan devam ettirdi. Umut nöbetinin 32. gününde olduklarını hatırlatan Aral, Erdem Gül ve Can Dündar'ın bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını dilediğini söyledi. Hayatta en korkunç olanın, korkunun imparatorluğu olduğunu belirten Aral, insanların korkularından ötürü bir takım hoşa gitmeyen, kanunlara uymayan şeyleri gündeme getirmelerinden rahatsız olduğunu söyledi. "Umarım bu korku atmosferi, korku ortamı bir an önce sonlanır." Diyen Aral, ülke ve bölgemizin çok tehlikeli bir dönemeçte olduğunu vurguladı. Daha az önce Diyarbakır'dan Güneydoğu'dan geldiğini aktaran Aral, "Bu ortam içinde, insanımızı, bölgemizi, dünyaya anlatacak tek şey basın ve özgür bir basın. Basının özgür kalması için bir an önce gerekli olan her şey yapılsın diyorum. Aksi halde basını engellemeler, yani bir gün engellerin önünde en büyük sorun yaratacaktır. Basın özgür olmadığı süre içinde olup bitenleri kamuoyuna dünyaya doğru aktarmadığı süre içinde, bu korku imparatorlukları gerek ülkemizde gerekse bölgede devam edecektir. Umarım Can'da Erdem de bir an önce özgürlüklerine kavuşur." şeklinde konuştu.

'ÇOK KARANLIK BİR DÖNEM İÇİNDEYİZ'

Can Dündar ve Erdem Gül ile dostluklarının eskiye dayandığını aktaran Aral, onların medya çerçevesi içerisinde ve öncelikle insan özellikleri, haktan ve hukuktan yana olan tavırlarına dayandığını söyledi. Yine medya için medya etiğine olan bağlılıklarının Türk basının da çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Aral, günümüzde bunun Türk basının da çok ama çok önemli bir eksiklik olduğunu söyledi. Can Dündar ve Erdem Gül için "Umarım bir an önce özgürlüklerine kavuşur." diy

Bu haberler de ilginizi çekebilir