Yalçın Akdoğan'dan tarihi itiraf

Tayyip Erdoğan'ın, çözüm sürecini bitiren açıklamalarının ardından, Yalçın Akdoğan da konuyla iligili çarpıcı açıklamalar geldi.

Yalçın Akdoğan'dan tarihi itiraf

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, çözüm sürecini bitiren açıklamalarının ardından Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan masayı neden devirdiklerine dair çarpıcı açıklamalar geldi.

“Erdoğan'ı başkan seçtirmeyeceğiz aslında bir tahrikti. Asıl gerilimi başlatan hamle buydu. Bile bile süreci kurban ederek girdiler. Seçimden önce dedim ki, AK Parti varsa çözüm süreci var. Ama sen AK Parti'yi devirme projesinde kendini kullandıracaksın, sonra kim yapacak? Gel yap.”

Dün Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akdoğan, sürecin başkanlık sistemine feda edildiğini itiraf etti. Gerilimin arkasında, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, “Seni başkan yaptırtmayacağız” çıkışının olduğunu belirten Akdoğan, “Erdoğan'ı başkan seçtirmeyeceğiz aslında bir tahrikti. Asıl gerilimi başlatan hamle buydu. Peki süreç ne olacak, bunu düşünmediler. Bile bile süreci kurban ederek girdiler.” dedi.

Demirtaş'ın, Erdoğan karşıtı cephenin ‘projesi' olduğunu iddia eden Başbakan Yardımcısı, “HDP, çözüm sürecinin düşmanları olan ve kendi varlığına da karşı olan statüko cephesine kendisini de kullandırtmış oldu. Burada, AK Parti'yi devirme hedefinin ardında aslında çözüm süreci ve İmralı'yı bitirme yaklaşımı vardı. Bunu bile bile proje olarak kendisini kullandırmasının maliyetinin, faturasının, sürecin türbülansa girmesi, bitmesi, İmralı'nın anlamsızlaşması olduğunu bile bile kendini kullandırtan bir HDP var. HDP barajı geçmek için bu bloku kaldıraç olarak kullandı ve karşılığında da süreci de havaya uçurmuş oldu.” şeklinde konuştu.

AK Parti varsa çözüm süreci var; şimdi kim yapacak, gel yap

“Seçimden önce dedim ki, AK Parti varsa çözüm süreci var.” hatırlatmasında bulunan Akdoğan, şöyle devam etti: “Ama sen AK Parti'yi devirme projesinde kendini kullandıracaksın, sonra kim yapacak, gel yap. AK Parti'yi de devireceksin, sonra diyeceksin ki AK Parti gel yap. Böyle bir kandırmaca olabilir mi? HDP tabanı, Kürtler, bunlara sebep olan yöneticiler hakkında çok ciddi hesap sormaları lazım. ‘Siz nasıl bir oyuna alet oldunuz, bütün bu yaşadığımız sıkıntılar yaşanıyor, orada örgüt her şeyi kaybetme noktasına geldi, bu noktaya nasıl gelindi' diye bu kişilerden hesap sorulması lazım.”

<< Önceki Haber Yalçın Akdoğan'dan tarihi itiraf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER