CPJ Üyesi Marthoz: Türkiye'de çoğunluk, azınlığa hak tanımıyor


Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Üyesi Jean-Paul Marthoz, Türkiye'de oyların çoğunluğunu alarak iktidara gelen AK Part'nin, bu gücü kullanarak azınlığa hak tanımadığını söyledi. Marthoz aynı zamanda basın özgürlüğünün AB üyeliğinde bir kriter olması gerektiğini de savundu.

TUSKON ve Friedrich Naumann Vakfı'nın organizasyonuyla Brüksel'de gerçekleşen 'Krizdeki demokrasi: AB ve komşularında tehdit altındaki özgür medya' başlıklı panele katılan Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Üyesi Jean-Paul Marthoz, AB perspektifiyle Türkiye'de basının yaşadığı sıkıntıları değerlendirdi. Marthoz, Türkiye'de çoğunluğun azınlığa hak tanımadığını belirtti, temel insani değerlerde de bir zedelenme olduğunun altını çizdi.

Avrupa Birliği'nin basına uygulanan baskı konusunda daha sert tavır takınması isteyen Marthoz, "Basın özgürlüğünün AB üyelik sürecinde bir kriter olması gerekiyor." dedi. Marthoz, Avrupa Birliği'nin elindeki tüm imkanlarla basın özgürlüğünü kısıtlayan ülkelere baskı yapması gerektiğini ifade etti. Türkiye'de yaşananların bir yanlış siyasi felsefeden kaynaklandığını da aktaran Marthoz, "Bu sorun Türkiye için önemli çıkış noktası da olabiliré dedi.

Todays Zaman Yazaarı Sevgi Akarçeşme de, Türkiye'de yaşanan sıkıntıları paylaşırken, "Haber merkezleri, açık hava hapishanelerine dönmüş." durumda dedi. Akarçeşme Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretin Türkiye'de en büyük suç haline geldiğini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber CPJ Üyesi Marthoz: Türkiye'de çoğunluk, azınlığa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER